A+ A A-

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπακαλιάρος «τηγανητός» στο φούρνο

21/03/2017 - 15:13
Yλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένο* και κομμένο σε 6 κομμάτια 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 80 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη 60 ml ελαιόλαδο 150 γρ. μουστάρδα απαλή αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη «σκορδαλιά» 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί 220 γρ. γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά 2…

Μπαρμπούνια με μουστάρδα και δεντρολίβανο

13/03/2017 - 16:39
 Προετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 12 λεπτάΥλικά για 4-6 άτομαΥλικά-6 μπαρμπούνια μεγάλα-1 λεμόνι (τον χυμό του)-1 κουτ. σούπας μουστάρδα-1 σφηνάκι ούζο-1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-δεντρολίβανο-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη

10/03/2017 - 14:47
Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού) 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή αλάτι, πιπέρι…

Γεμιστά καλαμαράκια

06/03/2017 - 14:27
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κτψ, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος 6 γεμάτες κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές 150 γρ. άσπρο ρύζι, πλυμένο 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες λίγο αλάτι μπόλικο μαύρο πιπέρι…

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σταφίδες και κουκουνάρι

02/03/2017 - 14:48
Υλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 40 λεπτάΥλικά-1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο-1 κιλό κρεμμύδια ξερά τριμμένα-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο-1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο-150 γρ. ρύζι-2 λεμόνια (τον χυμό τους)-3 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο-1 κουτ. σούπας ζάχαρη-3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες-1/2 κιλό αμπελόφυλλα φρέσκα ζεματισμένα ή 2 βάζα σε άρμη-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εύκολη σπιτική λαγάνα

23/02/2017 - 15:56
Yλικά (για 2 μέτριες λαγάνες) 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 20 γρ. νωπή μαγιά (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) 450 γρ. χλιαρό νερό 1 κουτ. σούπας σουσάμι 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι (στα μπαχαράδικα) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το άλειμμα)

Παπαρδέλες με μπρόκολο παρμεζάνα και φουντούκια

21/02/2017 - 15:50
 Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά-500 γρ. μαφαλντίνε ή παπαρδέλες-2 φλιτζάνια μπρόκολο (μόνο μπουκετάκια από τις κορφές)-1 κουτ. γλυκού μπούκοβο-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού-1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες-1/3 φλιτζανιού φουντούκια χοντροκομμένα-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςΓια τη σάλτσα-1 φλιτζάνι ζωμό κότας-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη-1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο-αλάτι, πιπέρι…

Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη

15/02/2017 - 13:33
Yλικά για 6 άτομα: 2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα 70…

Ρυζόγαλο της Αποκριάς

04/02/2017 - 21:30
Αι Απόκρεω ή αλλιώς της Αποκριάς. Έφθασε το τελευταίο τριήμερο και σαφέστατα θέλουμε να το γλεντήσουμε ακόμη πιο πολύ κερδίζοντας το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. όπως και σε κάθε γιορτή έτσι και σε αυτήν η κουζίνα συμμετέχει με τη γαστρονομία να προτείνει πολλά δελεαστικά πιάτα. Και κυρίως γλυκά. Η επιλογή που μας τρατάρει η…

Ρολό στο φούρνο

26/01/2017 - 15:38
Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (ή χοιρινός, αν θέλουμε η συνταγή να είναι πιο... κυπριακή) 50 ml ελαιόλαδο + 70 ml επιπλέον 2 μεγάλες φέτες ψωμί (προζυμένιο) χωρίς την κόρα, μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, τριμμένα τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια…
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.