A+ A A-

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αγκινάρες με κοτόπουλο αυγολεμονο

24/05/2017 - 19:01
Υλικά (για 4 άτομα) 12 μέτριες αγκινάρες, φρέσκες και καθαρισμένες (βλ. παρακάτω) 8 κοπανάκια κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα (το κάτω μέρος από το μπούτι κοτόπουλου) ή 700 γρ. φιλέτο μπούτι, κομμένο σε κύβους 4 - 5 εκ. 4 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε φέτες το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1…

Σαρδέλες στο τηγάνι με σκόρδο και λεμόνι

04/05/2017 - 14:08
 Υλικά (για 2 - 3 άτομα) 500 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από τα λέπια, το κεφάλι και τα εντόσθια και καλά πλυμένες 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), κομμένες σε λεπτές φέτες 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου, βιολογικού 30 ml χυμός λεμονιού 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη 80 ml ελαιόλαδο αλάτι,…

Καραβιδομακαρονάδα

02/05/2017 - 15:19
Υλικά (για 4 άτομα)1 φύλλο δάφνης10 κόκκους μαύρου πιπεριού20 φρέσκες καραβίδες500 γρ. φρέσκες γαρίδες, Νο 2500 γρ. λιγκουίνι5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 σφηνάκι ρακή ή ούζο1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτι, πιπέρι

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη

27/04/2017 - 13:13
 Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού) 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή αλάτι, πιπέρι…

Κοτόπιτα με σύγκλινο,πράσα και πατάτες

31/03/2017 - 14:28
Υλικά για 6-8 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 45 λεπτάΥλικά-300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο-120 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο-2 κουτ. σούπας βούτυρο-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο-3 πράσα ψιλοκομμένα-1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρούς κύβους-2 κουτ. σούπας αλεύρι + έξτρα για το πασπάλισμα-300 ml ζωμό κότας-100 ml κρέμα γάλακτος-2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους-4 φύλλα φασκόμηλου-50 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη-αλάτι,…

Μπακαλιάρος στο φούρνο με άγρια χόρτα

24/03/2017 - 14:45
Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 30 λεπτάΥλικά-1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο-1½ κιλό χόρτα άγρια (μαζί με καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα κ.λ.π)-1 πράσο σε ροδέλες-400 γρ. ντομάτα τριμμένη-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα-5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες-1 φλιτζάνι σέλινο (τα τρυφερά κοτσάνια)-1 φλιτζάνι λάδι-αλάτι, πιπέρι

Μπακαλιάρος «τηγανητός» στο φούρνο

21/03/2017 - 15:13
Yλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένο* και κομμένο σε 6 κομμάτια 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 80 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη 60 ml ελαιόλαδο 150 γρ. μουστάρδα απαλή αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη «σκορδαλιά» 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί 220 γρ. γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά 2…

Μπαρμπούνια με μουστάρδα και δεντρολίβανο

13/03/2017 - 16:39
 Προετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 12 λεπτάΥλικά για 4-6 άτομαΥλικά-6 μπαρμπούνια μεγάλα-1 λεμόνι (τον χυμό του)-1 κουτ. σούπας μουστάρδα-1 σφηνάκι ούζο-1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-δεντρολίβανο-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη

10/03/2017 - 14:47
Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού) 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή αλάτι, πιπέρι…

Γεμιστά καλαμαράκια

06/03/2017 - 14:27
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κτψ, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος 6 γεμάτες κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές 150 γρ. άσπρο ρύζι, πλυμένο 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες λίγο αλάτι μπόλικο μαύρο πιπέρι…
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.