A+ A A-

ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπιτα με σύγκλινο,πράσα και πατάτες

31/03/2017 - 14:28
Υλικά για 6-8 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 45 λεπτάΥλικά-300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο-120 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο-2 κουτ. σούπας βούτυρο-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο-3 πράσα ψιλοκομμένα-1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρούς κύβους-2 κουτ. σούπας αλεύρι + έξτρα για το πασπάλισμα-300 ml ζωμό κότας-100 ml κρέμα γάλακτος-2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους-4 φύλλα φασκόμηλου-50 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη-αλάτι,…

Μπακαλιάρος στο φούρνο με άγρια χόρτα

24/03/2017 - 14:45
Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 30 λεπτάΥλικά-1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο-1½ κιλό χόρτα άγρια (μαζί με καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα κ.λ.π)-1 πράσο σε ροδέλες-400 γρ. ντομάτα τριμμένη-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα-5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες-1 φλιτζάνι σέλινο (τα τρυφερά κοτσάνια)-1 φλιτζάνι λάδι-αλάτι, πιπέρι

Μπακαλιάρος «τηγανητός» στο φούρνο

21/03/2017 - 15:13
Yλικά (για 6 άτομα) 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένο* και κομμένο σε 6 κομμάτια 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 80 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη 60 ml ελαιόλαδο 150 γρ. μουστάρδα απαλή αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη «σκορδαλιά» 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί 220 γρ. γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά 2…

Μπαρμπούνια με μουστάρδα και δεντρολίβανο

13/03/2017 - 16:39
 Προετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 12 λεπτάΥλικά για 4-6 άτομαΥλικά-6 μπαρμπούνια μεγάλα-1 λεμόνι (τον χυμό του)-1 κουτ. σούπας μουστάρδα-1 σφηνάκι ούζο-1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο-δεντρολίβανο-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη

10/03/2017 - 14:47
Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού) 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή αλάτι, πιπέρι…

Γεμιστά καλαμαράκια

06/03/2017 - 14:27
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό καλαμαράκια, φρέσκα ή κτψ, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος 6 γεμάτες κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές 150 γρ. άσπρο ρύζι, πλυμένο 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες λίγο αλάτι μπόλικο μαύρο πιπέρι…

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σταφίδες και κουκουνάρι

02/03/2017 - 14:48
Υλικά για 6 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 40 λεπτάΥλικά-1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο-1 κιλό κρεμμύδια ξερά τριμμένα-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο-1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο-150 γρ. ρύζι-2 λεμόνια (τον χυμό τους)-3 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο-1 κουτ. σούπας ζάχαρη-3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες-1/2 κιλό αμπελόφυλλα φρέσκα ζεματισμένα ή 2 βάζα σε άρμη-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εύκολη σπιτική λαγάνα

23/02/2017 - 15:56
Yλικά (για 2 μέτριες λαγάνες) 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 20 γρ. νωπή μαγιά (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) 450 γρ. χλιαρό νερό 1 κουτ. σούπας σουσάμι 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι (στα μπαχαράδικα) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το άλειμμα)

Παπαρδέλες με μπρόκολο παρμεζάνα και φουντούκια

21/02/2017 - 15:50
 Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά-500 γρ. μαφαλντίνε ή παπαρδέλες-2 φλιτζάνια μπρόκολο (μόνο μπουκετάκια από τις κορφές)-1 κουτ. γλυκού μπούκοβο-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού-1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες-1/3 φλιτζανιού φουντούκια χοντροκομμένα-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςΓια τη σάλτσα-1 φλιτζάνι ζωμό κότας-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη-1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο-αλάτι, πιπέρι…

Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη

15/02/2017 - 13:33
Yλικά για 6 άτομα: 2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα 70…
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.