A+ A A-

ΚΟΥΖΙΝΑ

Παπαρδέλες με μπρόκολο παρμεζάνα και φουντούκια

21/02/2017 - 15:50
 Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 10 λεπτάΜαγείρεμα 15 λεπτάΥλικά-500 γρ. μαφαλντίνε ή παπαρδέλες-2 φλιτζάνια μπρόκολο (μόνο μπουκετάκια από τις κορφές)-1 κουτ. γλυκού μπούκοβο-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού-1 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες-1/3 φλιτζανιού φουντούκια χοντροκομμένα-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςΓια τη σάλτσα-1 φλιτζάνι ζωμό κότας-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό-1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη-1/3 φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο-αλάτι, πιπέρι…

Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη

15/02/2017 - 13:33
Yλικά για 6 άτομα: 2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα 70…

Ρυζόγαλο της Αποκριάς

04/02/2017 - 21:30
Αι Απόκρεω ή αλλιώς της Αποκριάς. Έφθασε το τελευταίο τριήμερο και σαφέστατα θέλουμε να το γλεντήσουμε ακόμη πιο πολύ κερδίζοντας το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. όπως και σε κάθε γιορτή έτσι και σε αυτήν η κουζίνα συμμετέχει με τη γαστρονομία να προτείνει πολλά δελεαστικά πιάτα. Και κυρίως γλυκά. Η επιλογή που μας τρατάρει η…

Ρολό στο φούρνο

26/01/2017 - 15:38
Υλικά (για 4 - 6 άτομα) 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (ή χοιρινός, αν θέλουμε η συνταγή να είναι πιο... κυπριακή) 50 ml ελαιόλαδο + 70 ml επιπλέον 2 μεγάλες φέτες ψωμί (προζυμένιο) χωρίς την κόρα, μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, τριμμένα τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια…

Γίγαντες φούρνου με κεφτεδάκια

24/01/2017 - 23:39
Υλικά 500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες 1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 2-3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο Για τα κεφτεδάκια 400γρ. κιμά χοιρινό περασμένο 2…

Φασολάδα με χορταρικά και πατάτες

18/01/2017 - 14:46
Υλικά για 4 άτομα: 250 γρ. μικρά λευκά φασόλια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο νερό 1 δαφνόφυλλο 2 μέτρια κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης, σε γλαστράκια σε φυτώρια. Εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, κοπανισμένο) 3 μέτρια κλωναράκια φρέσκο…

Πιτάκια γεμιστά με κρεμμύδια και τσένταρ

17/01/2017 - 15:08
Προετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 25 λεπτάΥλικά για 12 τεμάχιαΥλικά-2 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο-200 γρ. τσένταρ τριμμένο-200 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο-2 φύλλα ζύμη κουρού-1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα-αλάτι, πιπέριEκτέλεσηΤηγανίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το τυρί. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και…

Κρύο και γρίπη; Κοτόσουπα!

11/01/2017 - 21:19
Υπάρχει λόγος που όταν ήμασταν παιδιά, η μαμά πάντα μας έφτιαχνε κοτόσουπα όταν αρρωσταίναμε. Καταρχάς, όχι μόνο μας παρέχει με τα απαραίτητα υγράπου χρειάζεται ο οργανισμός μας για να καταπολεμήσει τους ιούς,αλλά ταυτόχρονα μειώνει και τη φλεγμονή που προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα όπως ρινική καταρροή. Υλικά 1 χωριάτικο κοτόπουλο μεσαίου μεγέθους 1 μικρή κούπα ρύζι για…

Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο (Αγιάσος)

05/01/2017 - 00:27
Στη Λέσβο αυτό που είναι κοινός γαστρονομικός κώδικας αποκτά μία άλλη διάσταση. Ας πούμε οι λαχανοντολμάδες που στη λεσβιακή διάλεκτο αποκαλούνται «λαχανάκια». Πέρα από κιμά γεμίζουν και με.. μπακαλιάρο και μάλιστα παστό. Στην Αγιάσο τους φτιάχνουν πεντανόστιμους χαρίζοντας τη συνταγή τους απλόχερα σε όλους. Τι λέτε ξεκινάμε να τους τυλίγουμε; ΥΛΙΚΑ μισό μπακαλιάρο παστό 1…

Σελινάτο των Χριστουγέννων

26/12/2016 - 20:57
Όπου σταθείς και όπου βρεθείς στο νησί η παρουσία του είναι έκδηλη. Σε πρώτη φάση φλερτάρεις μαζί του οπτικά δίνοντας έμφαση στο χρώμα αλλά και στο άρωμα του. Σε δεύτερη πάντως κλίμακα το δένεις άψογα με ντόπιο χοιρινό και γαρνίρεις με φρεσκοχτυπημένο αυγολέμονο. Και όσο οι ευχές δίνουν και παίρνουν, τα ποτήρια τσουγκρίζουν η ανάγκη…
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.