A+ A A-

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 250 άτομα στην Καλλονή

  • Κατηγορία ΥΓΕΙΑ
Διαδώστε το άρθρο:

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Καλλονής Δήμου Λέσβου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.



Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ενώ το πρωί της Πέμπτης 09/03 και το πρωί της Παρασκευής 10/03 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 250 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Βογιατζή Πολύδωρο, Χειρούργο Ορθοπεδικό, και την κα Ασμάνη Αγγέλα, Υπάλληλο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής του Δήμου Λέσβου.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

Την εκδήλωση άνοιξε  η κα Ασμάνη Αγγέλα, η οποία αφού ενημέρωσε το κοινό για τον κόσμο που εξετάστηκε ευχαρίστησε τον σύλλογο «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει και δόθηκε υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού. Στη συνέχεια μίλησε ο κος Βογιατζής Πολύδωρος, Χειρούργος Ορθοπεδικός ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

 Στην συνέχεια, η κα Ελένη Λιόντου Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα η οποία ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογό μας, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

 Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.