ΚΟΥΖΙΝΑ

Κις Λορέν
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 13:54

Υλικά Ζύμη 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κουτ. γλυκού αλάτι 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό Γέμιση 4 πράσα (μόνο τα τρυφερά μέρη),ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας βούτυρο 8 φέτες μπέικον 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 4 αυγά 450 ml κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 22:22

Υλικά 1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), σε ροδέλες 1½ εκ. 200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος 450 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, με το χυμό τους, ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος 2 φύλλα δάφνης 200 ml ελαιόλαδο Μερίδες 6

Μους σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 14:08

ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο μπολ) 200 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια) 1 κ.σ. ζάχαρη 200 ml γάλα 400 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση κουβερτούρα, περιεκτικότητας 65% κακάο, χονδροσπασμένη 500 ml κρέμα γάλακτος

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 13:45

Υλικά 50 ml ελαιόλαδο 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ. 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/3 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (θα τη βρούμε σε μπαχαράδικα) 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα και…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ