ΚΟΥΖΙΝΑ

Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 14:11

Υλικά περίπου 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6 2 μεσαία καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μέτρια κομμάτια 2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. σούπας σκόνη 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι,…
Υλικά 8 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 300 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο, κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 1½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας σε τρίμματα ξύσμα από…

Κέικ μπανόφι
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 15:48

Υλικά 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.) 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 110 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο για τη φόρμα 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1/4 κουτ. γλυκού βανιλίνη 2 αυγά μεσαίου μεγέθους 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες + 1 - 2…

Χταπόδι ξιδάτο με πορτοκάλι και μάραθο
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 13:02

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Για το χταπόδι 500 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο*    2 κ.σ. ξίδι 100 ml ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 250 ml χυμό πορτοκαλιού 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γ. μαραθόσπορο, σπασμένο Για το τελείωμα του πιάτου 80 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο 100 γρ. φινόκιο,…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ