Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμών από την Περιφέρεια

  • Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 09:02

Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμού καθώς επίσης και ενημερωτικές εκδηλώσεις οργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή και το Σάββατο.

Αναλυτικότερα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνεδρίασε υπό την Προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Π.Ε. Λέσβου, με θέματα:

 

  • Έγκριση μνημονίου ενεργειών της Π.Ε Λέσβου σε περίπτωση σεισμού.
  • Παρουσίαση του μνημονίου ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων και   του Δήμου Λέσβου.
  • Διάφορες ανακοινώσεις.

 Το απόγευμα της ιδίας μέρας στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των Φορέων και του κοινού σχετικά με την Αντιμετώπιση του σεισμού, από τους Επιστήμονες του ΟΑΣΠ  κ. Κέρπελη Π., (Πολιτικό Μηχανικό ΜSc, Προϊστάμενο Διεύθυνσης  Κοινωνικής  Αντισεισμικής  Άμυνας του ΟΑΣΠ),  κ. Παπαϊωάννου Χ., (Δρ. Σεισμολογίας, Κύριος  Ερευνητής  του ΟΑΣΠ), κ. Γκουντρομίχου Χ., (Γεωλόγο MSc, Προϊστάμενη του Τμήματος Σχεδίων  Έκτακτης  Ανάγκης – Πρόληψης  του ΟΑΣΠ) και τον κ. Νικόλαο Ζούρο, (Δρ. Γεωλόγο, Αν. Καθ. Παν. Αιγαίου και Δ/ντη του  Μουσείου Φυσικής  Ιστορίας  Απολιθωμένου Δάσους  Λέσβου).

 Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε άσκηση απεγκλωβισμού ατόμων στην Περιοχή «Καλαμάρι» Μυτιλήνης, καθώς και άσκηση λειτουργίας επιχειρήσεων και φιλοξενίας αστέγων στο ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 Στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη  Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου  Ηρακλή Βερβέρη, συμμετείχαν: η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λέσβου, Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η ΔΕΗ Μυτιλήνης. Συμμετείχαν ακόμη οι Εθελοντικές Οργανώσεις: η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου, η Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Γυναικών Λέσβου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, η Λέσχη  αυτοκινητιστών 4χ4, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Αιγαίου και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Λέσβου.

 Επίσης σε όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις συμμετείχαν οι επιστήμονες του ΟΑΣΠ : η κ. Χ. Γκουντρομίχου,  ο κ. Χ. Παπαϊωάννου και ο κ. Π. Κέρπελης και υπήρχε συνεχής ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά. 

 Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης η οποία έγινε υπό την εποπτεία του ΟΑΣΠ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συμμετεχόντων υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα και διατυπώθηκαν απόψεις για τις δράσεις της άσκησης που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της Δ/νσης πολιτικής Προστασίας της Π.Β. Αιγαίου.

 


 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ