Αναβολή για τις 19 Φεβρουαρίου στην υπόθεση Βαλασέλλη- Γιαννακέλου | «Μας αντιμετώπισε το κράτος σαν κοινούς κακοποιούς»

  • Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 19:06

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο Χρήστος Βαλασέλλης ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία της παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος, μαζί με τον Μανώλη Γιαννακέλο που είναι επίσης κατηγορούμενος για παραχώρηση του χώρου.

Το θέμα απασχολεί από χθες την τοπική επικαιρότητα καθώς δυο γνωστοί επαγγελματίες της Μυτιλήνης που έχουν προσφέρει τα μέγιστα ο καθένας στο χώρο συνελήφθησαν και πέρασαν τη νύχτα τους στην Αστυνομική διεύθυνση, μετά από «ανώνυμη καταγγελία».  Από χθες το μεσημέρι όταν έγιναν οι συλλήψεις το θέμα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ είναι πολλά τα μηνύματα συμπαράστασης στο facebook. Όσοι γνωρίζουν αποδίδουν την όλη υπόθεση στον ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μέσων ενημέρωσης. 

Σήμερα το πρωί οι δυο τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος του παρέπεμψε να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ζήτησαν όμως αναβολή και η υπόθεση μετατέθηκε σε τακτική δικάσιμο.

«Ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τεχνολογική ανάπτυξη το κράτος του αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου» δήλωσε σήμερα μιλώντας στο «LR» ο Χρήστος Βαλασέλλης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι μέσα από την δοκιμαστική λειτουργία του μουσικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος μεταδιδόταν ψηφιακά προσπάθησε ν’ αναπτύξει μια νέα τεχνολογία

«Θα μπορούσαν νέα ψηφιακά κανάλια να μεταδώσουν πρόγραμμα high definition στο ένα 1/ 50 του κόστους.  Με λίγα λόγια το project που δούλευα είχε σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα να βγάλει κάποιος ροή τηλεοπτικού καναλιού από ένα απλό υπολογιστή. Συνεχίζω την έρευνα δεν σταματώ. Απλά όλες αυτές οι εξελίξεις με πηγαίνουν πίσω. Είχα σκοπό να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε έκθεση νέων τεχνολογιών τον Απρίλιο στο Las Vegas» τόνισε ο ίδιος.

Λίγα χρόνια μετά την το άδοξο τέλος του μουσικού τηλεοπτικού σταθμού Rage που είχε ξεκινήσει και πάλι ο Χρήστος Βαλασέλλης, βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον  Jayzee. «…Μόνο που αυτή τη φορά βρέθηκα στα κρατητήρια.- μας λέει ο ίδιος. Τον προηγούμενο σταθμό τον έκλεισα μόνος μου, όταν είδα ότι είχα ν’ αντιμετωπίζω ένα σωρό προβλήματα. Δεν ενόχλησα κανένα. Σε μια άδεια συχνότητα, δούλευα έκανα την έρευνά μου».

Όσο για το αν θα σκεφτόταν ν’ ανοίξει ξανά το Jayzee ο Χρήστος Βαλασέλλης μας είπε « Όχι, δεν μπαίνω στη διαδικασία να το ξανανοίξω πλέον . Δεν σταματάω την έρευνα αλλά δεν θ’ανοίξω ξανά κανάλι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μανώλης Γιαννακέλος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι πέρασε μια μέρα κρατούμενος, για την παραχώρηση του χώρου. «Έχω παραχωρήσει χώρο για εγκατάσταση μηχανημάτων αναμετάδοσης στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Εκείνοι  άραγε έχουν τις νόμιμες άδειες;» τόνισε χαρακτηριστικά

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ