Ιδρύθηκε Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών

  • Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 14:52

Ιδρύθηκε πρόσφατα Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών νήσου Λέσβου (ΣΥ.Ρ.Α.Λ).

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΡΑ.Λ. που προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 05/01/2013, έχει την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος                                   Πρόδρομος  Μελέτογλου

Αντιπρόεδρος                            Δημήτριος  Γιασσιάς

Γραμματέας                              Παναγιώτης  Κατωτριώτης

Ταμίας                                       Παναγιώτης  Γιαννιδάκης

Μέλος                                        Κωνσταντίνος  Αθάνατος

 

Σύμφωνα με το καταστατικό, ο Σύλλογος έχει ως σκοπό τα παρακάτω:

 1. Η εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας για την παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης και η εθελοντική προσφορά βοήθειας στον τομέα πολιτικής προστασίας, με δράσεις που αφορούν την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση επικοινωνιών σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών  καταστροφών.

       2. Η ένταξη του σωματείου, των ραδιοερασιτεχνών και των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, των οποίων είναι κάτοχοι, στα Μητρώα Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου σε περιπτώσεις υπολειτουργίας των δημόσιων τηλεπικοινωνιακών δικτύων λόγω εκτάκτου ανάγκης(θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ) να παράσχουν επικοινωνιακή βοήθεια και να χειρίζονται τους ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς για τις ανάγκες των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, όπως είναι η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα κλπ.  

       3. Η ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης συναδελφικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών του σωματείου και η παροχή βοήθειας προς κάθε ενδιαφερόμενο για την απόκτηση πτυχίου και άδειας ραδιοερασιτέχνη.

        4. Η ανάπτυξη της ραδιοερασιτεχνικής συνείδησης με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών και ενημερωτικών προγραμμάτων, με ομιλίες, επιδείξεις, σεμινάρια και διακίνηση έντυπου υλικού.

        5.   Η προβολή της Νήσου Λέσβου μέσω των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων.

   6. Η κατοχύρωση στη χώρα μας των δικαιωμάτων, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς για τους ραδιοερασιτέχνες και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του σωματείου, με κάθε νόμιμο μέσον, κατά την άσκηση υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη καθώς  και η ηθική και νομική υποστήριξη αυτών.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ