Σύλληψη τριών τσιγγάνων στη Μυτιλήνη για αρπαγή βρέφους !

  • Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 16:12
φωτο αρχείου φωτο αρχείου

Σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις  Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19  και 21 ετών, σε βάρος  των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για αρπαγή ανηλίκου. Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες  του περιστατικού που έρχεται ν' αναστατώσει την κοινωνία της Μυτιλήνης, σε μια περίοδο που δεν έχει ακόμη κοπάσει ο θόρυβος για τη μικρή Μαρία. Συνεχής ενημέρωση

UPDATE

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Lesvosreport.gr πρόκειται για βρέφος 2,5 μηνών,αγοράκι,  το οποίο οι τρεις Ρομά είχαν στον καταυλισμό τσιγγάνων στη Βόρεια Παράκαμψη της Μυτιλήνης και όταν τις τελευταίες ημέρες το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, λόγω βρογχιολίτιδα, κίνησαν τις υποψίες. Κοινωνικοί λειτουργοί άρχισαν να ψάχνουν την "προέλευση" του μωρού το οποίο το ζευγάρι τσιγγάνων 21χρονών άνδρας και 19χρονών η γυναίκα, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Στην αρχή φέρονται να υποστήριζαν ότι είναι δικό τους, όμως στη συνέχεια παραδέχθηκαν ότι το πήραν από την Αθήνα "για φιλοξενία". Υποστήριξαν μάλιστα - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- ότι τους το έδωσε μια άλλη τσιγγάνα, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου είχαν πάει προκειμένου να κάνει αιμοκάθαρση ο 21χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

 Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες προσπάθησαν να δηλώσουν το παιδί στο ληξιαρχείο  Μυτιλήνης, δεν είχαν όμως τα απαραίτητα έγγραφα που να βεβαιώνουν ότι το παιδί ήταν νόμιμο. Το Νοσοκομείο ενημέρωσε την Αστυνομία και σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι αλλά και την 51χρονη, μητέρα του 21χρονου, η οποία ζούσε μαζί με το ζευγάρι και βρέφος. Θα γίνει εξέταση DNA προκειμένου να εντοπισθούν οι βιολογικοί γονείς του. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση. Το βρέφος παραμένει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη.

UPDATE 2

Οι τρεις συλληφθέντες τσιγγάνοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Ανακριτή όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήραν προθεσμία για ν' απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους κ. Δήμητρα Χατζηλεωνίδα, υποστηρίζουν τώρα ότι η βιολογική μητέρα του παιδιού είναι συγγενής τους και η ίδια θα ταξιδέψει αύριο στη Μυτιλήνη προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ DNA ώστε ν' αποδείξει ότι είναι βιολογική μητέρα του παιδιού και ότι το έδωσε με τη θέλησή της στο ζευγάρι το οποίο δεν μπορούσε ν΄αποκτήσει παιδί. Έξω από το δικαστήριο στη Μυτιλήνη είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί τσιγγάνοι από τον καταυλισμό της Βόρειας Παράκαμψης για συμπαράσταση στο ζευγάρι.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ