A+ A A-

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου και η πρόβλεψή του για τη θεομηνία στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Σωτήρια  αποδείχθηκε  βράδυ  της  μεγάλης θεομηνίας, (Δευτέρα 28  προς Τρίτη 29 Νοεμβρίου)  η τηλεφωνική επικοινωνία του γνωστού μετεωρολόγου Σάκης Αρναούτογλου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης  καθώς ενημέρωσε έγκαιρα με βάση την έγκυρη πρόβλεψή του , για την κατεύθυνση της κακοκαιρίας προς την κεντρική και δυτική Λέσβο!

Ο μετεωρολόγος  σε μια κίνηση ευθύνης , επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας και ενημέρωσε για τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα  στο νησί   για τις επόμενες ώρες, προειδοποιώντας ότι μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα η κακοκαιρία θα κινηθεί προς τη Δυτική και κεντρική Λέσβο. Χάρις την ενημέρωση   του γνωστού μετεωρολόγου  οχήματα της Πυροσβεστικής άρχισαν άμεσα , να κινούνταιαπό τη Μυτιλήνη και τα γύρω κλιμάκια προς την Δυτική Λέσβο και σε ένα βαθμό να προλάβουν , τα χειρότερα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Λέσβου  κ. Γιώργος Ντίνος ο οποίος βρισκόταν μάλιστα στο τηλεφωνικό κέντρο της βραδιά της κακοκαίριας με ανάρτησή του στο facebook ευχαρίστησε τον κ. Σάκη Αρναούτογλου για την πολύτιμη βοήθειά του. 
  «… ήσασταν ένας πολύ μεγάλος παράγοντας (γιατί εκείνη την στιγμή δεν έβρεχε πολύ στην πόλη της Μυτιλήνης),ώστε να βγάλουμε αμάξια από όλο το νησί στην πόλη της Καλλονής,ώστε να έχουμε μόνο υλικές ζημιές (που δεν μπορούμε να αποφύγουμε),αλλά όχι Ανθρώπινα θύματα..... Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ,να είστε πάντα καλά!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.