A+ A A-

Σήμερα θρηνεί όλη η Γέρα: Τελευταίο αντίο σε Παναγιώτη Κυμούρη και Σωτήρη Ζαμτράκη

Διαδώστε το άρθρο:

 

Δύο από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους όχι μόνο της Γέρας, αλλά ολόκληρης της Λέσβου αποχαιρετά σήμερα το νησί, με διαφορά μιάμισης ώρας και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων...

Την Κυριακή άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ο αρχικελευστής Παναγιώτης Κυμούρης μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη και δεν μπόρεσε να επανέλθει. Μόλις ένα 24ωρο μετά ο πρώην δήμαρχος Γέρας και εξέχων ιατρός Σωτήρης Ζαμτράκης έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με σκαπτικό μηχάνημα.

Η κηδεία του Παναγιώτη Κυμούρη θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 5.00 το απόγευμα στο χωριό του στο Μεσαγρό της Γέρας. Με έκκλησή της η οικογένεια του Παναγιώτη Κυμούρη ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα για να ενισχυθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Κέντρο. «Ίσως να σώζονται έτσι οι ζωές των συνανθρώπων μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Ας σημειωθεί ότι για την κηδεία του στελέχους του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε σήμερα από τον Πειραιά πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μεταφέρει στο νησί αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Σώματος και όλους όσοι από τους συναδέλφους του θέλουν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Ο Παναγιώτης, συνοδός του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Ντάρκο (του διαδόχου της θρυλικής Σάντυ της οποίας ο εκλιπών υπήρξε επίσης συνοδός) με μεγάλες και συνεχείς επιτυχίες στην αντιμετώπιση της εισροής ουσιών στο νησί, υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού στου οποίου τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τελικά εξέπνευσε.

Η είδηση του θανάτου του σόκαρε τους συναδέλφους του αλλά και όλους όσους τον είχαν γνωρίσει.

Ας σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης είχε, παρά τα συγκεκριμένα διαφορετικά του καθήκοντα, παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος: Πρωταγωνιστώντας στο γράψιμο της σύγχρονης ιστορίας ανθρωπισμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο και επιχειρώντας επί πάρα πολλές ώρες καθημερινά και επί μήνες στο λιμάνι της Μυτιλήνης στην υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Κι όλα αυτά παράλληλα με την καθημερινή του ενασχόληση με τον τομέα της δίωξης των ναρκωτικών ουσιών.

Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, πρώην δήμαρχος Γέρας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και γνωστός γιατρός της Λέσβου, ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της Λέσβου, ο Σωτήρης Ζαμτράκης κηδεύεται στις 3.30 το απόγευμα στον Παλαιόκηπο της Γέρας.

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο της Λέσβου το 1945. Αποφοίτησε με άριστα το 1969 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο) ειδικεύτηκε και απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής. Υπήρξε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει περί τις 100 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά, κυρίως ιατρικά, συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων ιατρικών εταιρειών.

Μετά από 8ετή υπηρεσία στο Τζάννειο Νοσοκομείο Πειραιά και το Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ Αθηνών διετέλεσε επί έξι χρόνια διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου και από το 1989 διευθύνει το Β’ Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Την τετραετία 2003-2006 ταυτόχρονα με τα ιατρικά καθήκοντα (ασκεί την χειρουργική) τιμήθηκε από τους συνδημότες του και διετέλεσε Δήμαρχος Γέρας.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε ενεργοποιημένος πολίτης με συνεχή συμμετοχή σε πολλά ιατρικά, κυρίως, όργανα (επιστημονικές επιτροπές, ιατρικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, κλπ). Με μόνο κίνητρο την συμβολή στην εξέλιξη, την πρόοδο και την αναβάθμιση της ιδιαιτέρας του πατρίδας, της Γέρας, και την ευημερία των Γεραγωτών καθώς και της Λέσβου, διεκδίκησε, εκλέχτηκε και είναι για δεύτερη τετραετία Δήμαρχος Γέρας. 

Εξελέγη δε και διατέλεσε Πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Λέσβου. Υπήρξε τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ. 

Ήταν παντρεμένος με τη Στέλλα Φαϊδά και ήταν πατέρας δυο αγοριών, ενός καθηγητού Μαθηματικών κα

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.