A+ A A-
ρανταπλαν

Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για την πρόωθηση τουρισμού και τοπικών προϊόντων

Διαδώστε το άρθρο:

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε για το Επιμελητήριο Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Εγγλέζος, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στην Αθήνα.


Στο πλαίσιο του 4ου Φόρουμ για το Θαλάσσιο Τουρισμό, Ποσειδώνια ( The Posidonia Sea Tourism ) ο κ. Εγγλέζος συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και Yachting με σκοπό την ενδυνάμωση και ενίσχυση της προώθησης των νησιών Λέσβου και Λήμνου στον τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, όπου συμφωνήθηκε η παραχώρηση χώρων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τον μήνα Ιούλιο, για την παρουσίαση της Λέσβου, ως τουριστικό προορισμό, καθώς και τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει το νησί. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα γίνει προώθηση της γαστρονομίας και των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων του νησιού.
Παράλληλα, ο κ. Εγγλέζος συνεχίζοντας την προσπάθεια προβολής και προώθησης της παραγωγικής φυσιογνωμίας καθώς και του τουρισμού των νησιών Λέσβου και Λήμνου, στην Αυστραλία και τον απόδημο Ελληνισμό, πραγματοποίησε συνάντηση με  τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν τρόποι προώθησης των τοπικών προϊόντων όπως και η ανάδειξη των νησιών μας ως τουριστικοί προορισμοί, τόσο στην Αυστραλία όσο και την Ομογένεια, ενώ συζητήθηκε η από κοινού συσπείρωση δυνάμεων των τριών Επιμελητηρίων (Λέσβου, Χίου, Σάμου),  με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.