A+ A A-

ΕΛΜΕ Λήμνου: «Απαιτούμε να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών»

Διαδώστε το άρθρο:

 

Τον άμεσο διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών ζητάει η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας ότι τη φετινή χρονιά όλα θα λειτουργήσουν «κανονικά», δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έχει περάσει ήδη ένα μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στα σχολεία της περιοχής μας παραμένουν, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας ότι όλα τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν «κανονικά» από την πρώτη μέρα του αγιασμού. Για ακόμη μια χρονιά δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις των αναπληρωτών στις δύο φάσεις δεν κάλυψαν τις ανάγκες των σχολείων.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Β΄ Λέσβου εξακολουθούν να υπάρχουν τα παρακάτω κενά:

ΓΕΛ Μύρινας: 1 κενό φιλολόγου, 5 ώρες φυσικού, 2 ώρες βιολόγου.

ΕΠΑΛ Μύρινας: 29 ώρες οικονομολόγου ή λογιστών, 4 ώρες μηχανολόγου.

ΕΠΑΛ Μούδρου: 1 κενό γεωπόνου, 1 κενό ηλεκτρονικού

ΓΕΛ Μούδρου: 15 ώρες οικονομολόγου, 8 ώρες βιολόγου, 3 ώρες μαθηματικού, παράλληλη στήριξη.

ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου: 1 κενό γεωπόνου, 1 κενό καλλιτεχνικών ή γραφιστικής.

Γυμνάσιο Λ.Τ. Αγίου Ευστρατίου: 1 κενό φιλολόγου.

Για όλο το νησί της Λήμνου: 1 κενό γαλλικών, 1 καλλιτεχνικών και 1 μουσικής.

Ιδιαιτέρως για το ΓΕΛ Μούδρου πρέπει να τονιστεί ότι έχει ζητηθεί παράλληλη στήριξη για μαθητή με πρόβλημα όρασης. Δυστυχώς διανύουμε την τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά κατά την οποία το υπουργείο παιδείας δε φρόντισε να διορίσει καθηγητές παράλληλης στήριξης για το συγκεκριμένο μαθητή, όπως όφειλε.

Η κανονικότητα λοιπόν του υπουργείου παιδείας για τα σχολεία είναι η αδιοριστία και τα κενά, ακόμα και για ιδιαίτερα ευαίσθητες περιπτώσεις που θα έπρεπε να έχουν καλυφθούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.

  • Πηγή: limnosfm100.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.