A+ A A-

Από ανακυκλώσιμα υλικά το σκηνικό του TEDxLesvos

Διαδώστε το άρθρο:

Αν κάτι είναι πρωτότυπο στο TEDxLesvos αυτό είναι τα «σκηνικά». Ήταν πέρυσι, θα είναι και φέτος, και στόχος είναι να παραμείνουν και στο μέλλον.  η ομάδα Δημιουργικού του TEDxLesvos ακολουθεί μια αξία (στο μέτρο του εφικτού): τo Do it yourself and do it green!


Do it yourself

Oι κατασκευές,  τόσο στην κεντρική σκηνή, όσο και στους υπόλοιπους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου, έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από τα ίδια τα μέλη της Ομάδας Δημιουργικού, τα οποία διέθεσαν αμέτρητες ώρες από τον ελεύθερο τους χρόνο, προκειμένου να καταφέρουν να υποστηρίξουν τη συνολική σκηνογραφική τους πρόταση, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι και την υλοποίησή της. Μιας ιδέας, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ανέφικτη λόγω υψηλού κόστους.

Do it green

Xαρτί, χάρτινοι κύλινδροι, πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όλα για πέταμα, αξιοποιήθηκαν με μια μικρή δόση φαντασίας. Έτσι αυξήθηκε ο «χρόνος ζωής» τους, συνεισφέροντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών και συμβάλλοντας – σε ένα μικρό βαθμό έστω – στην μείωση των αστικών αποβλήτων, αφού για το σύνολο των κατασκευών χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο κάδοι απορριμμάτων, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να συλλεχθούν από το Δήμο και να μεταφερθούν στη χωματερή.Διαφόρων μεγεθών πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, βρήκαν μια σειρά από εφαρμογές στις κατασκευές που θα δείτε φέτος. Τόσο οι βάσεις σήμανσης των σταθμών, που κοσμούν το φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου, όσο και οι φωτιζόμενοι σωλήνες της κεντρικής σκηνής, κατασκευάστηκαν από 350 πλαστικά μπουκάλια, που αντί να πεταχτούν αξιοποιήθηκαν.

Χαρτοσωλήνες, χαρτόκουτες κι εφημερίδες μεταμορφώθηκαν σε “μεταλλικές” κατασκευές σήμανσης, μεταλλικοί σκελετοί παλιών και προς απόσυρση υπολογιστών, μετατράπηκαν σε μια μοντέρνα βιβλιοθήκη, που κοσμεί το χώρο υποδοχής του κοινού, ενώ αφρώδες υλικό πλήρωσης των προσφυγικών σωσιβίων και χαρτοπολτός δίνουν σχήμα και μορφή στα γράμματα της κεντρικής σκηνής.

Τα σκηνικά  , είναι αφενός μια έμπρακτη εφαρμογή επανάχρησης άχρηστων υλικών, και αφετέρου μια εκδήλωση του πολυμήχανου, δημιουργού, Οδυσσέα, που ο καθένας μας κρύβει μέσα του.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.