A+ A A-
ρανταπλαν

Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου ως αειφόρου τουριστικού προορισμού στην τουριστική έκθεση FITUR της Ισπανίας

Διαδώστε το άρθρο:

 

Προβολή της Λέσβου, που αποτελεί ένα από το 120 Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO ως αειφόρου τουριστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης Fitur στη Μαδρίτη από 18 έως 22 Ιανουαρίου 2017 στα πλαίσια εκδηλώσεων για την έναρξη του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού 2017 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO παρουσιάστηκαν σε ειδικό περίπτερο που επιμελήθηκαν τα Γεωπάρκα Naturtejo, Villuercas Ibores Jara, Basque Coast και Sobrarbe. Το περίπτερο είχε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία καθώς χιλιάδες επισκεπτών της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν και να ενημερωθούν όπως και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στα πλαίσια της έκθεσης ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής  Γ. Τζιάλλα, και συζητήθηκε η προβολή των Ελληνικών Γεωπάρκων και ειδικότερα της Λέσβου ως αειφόρου τουριστικού προορισμού και ενημέρωσε για την προσπάθεια αξιοποίησης του Διεθνούς ‘Ετους Τουρισμού για την προβολή των Ελληνικών Γεωπάρκων μέσω των δράσεων του  Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Σημαντικές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκε στη FITUR με ανώτερους αξιωματούχους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας κ Francisco Javier Fernández Hernández όπου συζήτησαν σχετικά με τις δυνατότητες των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO ως καινοτόμων βιώσιμων τουριστικών προορισμών.

Επίσης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Τουρισμού της Πορτογαλίας κα. Ana Mendes Godinho. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ισπανία, ο Πρόεδρος του Τουρισμού της Πορτογαλίας, ο Πρόεδρος του Γεωπάρκου Naturtejo κ. Armindo Jacinto και η Πρόεδρος του Γεωπάρκου Arouca κα. Margarida Belém. Όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση, τα Γεωπάρκα μπορούν να συνδράμουν σημαντικά στην τοπική ανάπτυξη μέσω της ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Ισπανικών Γεωπάρκων με τον Υπουργό Οικονομίας  της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Extremadura κ. José Luis Navarro, η υπουργός Περιβάλλοντος και Γεωργίας της Extremadura κ. Begoña García, τον Πρόεδρο της Ισπανικής Εθνικής Επιτροπής Γεωπάρκων της UNESCO κ. Ángel García Cortés, το Γενικό Διευθυντή Τουρισμού της Extremadura κ.  Martín Simón.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να προβάλει το Γεωπάρκο Λέσβου σε πολλές τουριστικές ενώσεις από όλο τον κόσμο, τουριστικούς πράκτορες και πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.