A+ A A-

Σε απόγνωση κάτοικοι της παραλίας του Πλατύ με τον βιολογικό καθαρισμό

Διαδώστε το άρθρο:

 

Η έντονη δυσοσμία, οι συχνές υπερχειλίσεις αλλά και οι εστίες κουνουπιών, που προκαλεί η υπολειτουργεία του βιολογικού καθαρισμού στην παραλία του Πλατύ έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι σκέφτονται να καταγγείλουν την κατάσταση στο αρμόδιο υπουργείο.

Το Μάρτιο του 2017, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αν και τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση του σταθμού μας, επικοινώνησε με τον FM 100 αναφέροντας: «Μένω κοντά στον βιολογικό σταθμό στο Πλατύ ο όποιος σχεδόν πάντα υπολειτουργεί με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα του σπιτιού μας. Η κατάσταση είναι δραματική. Πολλές φόρες τον χειμώνα κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων αυτός υπερχειλίζει και όλα τα λήμματα έρχονται μέχρι και την αυλή του σπιτιού μας».

Ο σταθμός τότε είχε επικοινωνήσει με το Δήμο Λήμνου κάνοντας γνωστό το θέμα, από όπου και ενημερωθήκαμε πως έχουν εικόνα του προβλήματος και πως γίνονται προσπάθειες οριστικής επίλυσης του, με την επικρατέστερη σκέψη να είναι η μεταφορά το λημμάτων στον βιολογικό της Μύρινας.

Μας ενημέρωσαν ότι ο βιολογικός του Πλατύ λειτουργεί τα τελευταία 40 χρόνια και δημιουργήθηκε μετά από δωρεά ιδιώτη. Σχεδιάστηκε όμως για να καλύπτει τις ανάγκες του τότε πληθυσμού, με αποτέλεσμα σήμερα, με τη δημιουργία ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και την αύξηση των μόνιμων κατοίκων στην παραλία, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο των λημμάτων.

Εχθές, ο FM 100 έλαβε νέο μήνυμα το οποίο ανέφερε: «Θέλω να αναφερθώ στο θέμα που σας είχα αναφέρει και παλιότερα και αφορά στο βιολογικό σταθμό Πλατύ. Η κατάσταση είναι δραματική και εκτός έλεγχου από ότι φαίνεται... Αν τον χειμώνα μύριζε υπερβολικά άσχημα σκεφτείτε τι γίνεται τώρα που αναγκαστικά λόγο ζέστης έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά. Τα κουνούπια μεγαλώνουν το πρόβλημα και ο ήχος που βγάζει το μηχάνημα του βιολογικού θυμίζει κατεστραμμένο αυτοκίνητο. Πλέον αρκετοί που είμαστε στην περιοχή και αγανακτισμένοι από την κατάντια αυτή και την αδιαφορία τον τοπικών φορέων του τόπου καθώς δεν αναπνέουν αυτοί την μπόχα που αναπνέουμε εμείς, σκεφτόμαστε σοβαρά να καταγγείλουμε το γεγονός αυτό στο αρμόδιο υπουργείο...»

Ας ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

  • Πηγή: limnosfm100.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.