A+ A A-

Μυτιληνιές διακρίσεις στην Aegean Regatta 2017 | Ξανά πρώτο το "Sun Fizz"

Διαδώστε το άρθρο:

Το βράδυ του σαββάτου στη Ρόδο έπεσε η αυλαία της Aegean Regatta 2017, που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου στην Πάτμο  με ενδιάμεσους σταθμούς την Αστυπάλαια και τη Νίσυρο. Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώθηκε για 17η συνεχόμενη χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

. Οι συμμετοχές έφτασαν περίπου στα 80 σκάφη και σχεδόν 800 ιστιοπλόοι έδωσαν δυναμικό παρών ενισχύοντας τα νησιά που φιλοξένησαν την Aegean Regatta.
    Στην τελετή λήξης στον προμαχώνα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, στο Sun Fizz από το ΛΟΙΑΘ απονεμήθηκαν 4 κύπελλα χαρίζοντας μία ακόμη μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Sun Fizz, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες των ORC Club στην Ελλάδα. Το Sun Fizz κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του (division 2) και τη 2η θέση στη συνολική γενική κατάταξη των ORC Club. Κυβερνήτης είναι ο Ιγνάτιος Πάλλης ο οποίος δήλωσε πως μια επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. "Προσπαθήσαμε να κάνουμε το back to back στη συνολική κατάταξη και να φέρουμε ξανά το κύπελλο στη Μυτιλήνη όπως κάναμε το 2016. Για πολύ λίγο δεν το καταφέραμε αλλά αποδείξαμε ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα που ξαναπήρε την 1η θέση στην κατηγορία του και ότι ανήκουμε στην ελίτ των ORC Club. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που κοντεύουμε πια να λέμε πως δεν είμαστε ομάδα αλλά οικογένεια". Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι η Κατερίνα Μαζιώτη, ο Γρηγόρης Μαραβάς, η Γκόλφω Μπέη, ο Κωνσταντίνος Ρόσσος, ο Ευστράτιος και ο Δημήτριος Πάλλης.
    Πολλά συγχαρητήρια για τα υπόλοιπα σκάφη του ΛΟΙΑΘ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλα τα σκέλη της Aegean Regatta, με το σκάφος Φοίβος με κυβερνήτη τον Κ. Φερφελή να καταλαμβάνει την 21η θέση στη συνολική κατάταξη (5η θέση στην κατηγορία του - division 3), το Νέλλη με κυβερνήτη τον Ι. Ζερδελλή να βρίσκεται στην 24η θέση στη συνολική κατάταξη (6η θέση στην κατηγορία του - division 3) και το Αθηνά του Β. Τσιμόπουλο την 46η θέση (και 14η στην κατηγορία του - division 2). To  σκάφος Calexico του ΙΟΜ με κυβερνήτη τον Χ. Ανιτσάκη κατέλαβε την 15η θέση στη συνολική κατάταξη και την 7η θέση στην κατηγορία του - division 2).
    Στα ORCi την 1η θέση κατέλαβε το Black Jack των ολυμπιονικών Μάντη - Καγιαλή και στα IRC το τουρικό Shak Shuka. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σκάφος Σπίθα, αφού δύο μέλη του πληρώματος έχουν ολική απώλεια όρασης αλλά η αγάπη τους για ιστιοπλοϊα είναι τόσο μεγάλη, που δεν τους εμπόδισε να συμμετάσχουν σε αυτό το όνειρο ζωής όπως καθημερινά δήλωναν.
    Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου με την Aegean Regatta 2018 να διοργανώνεται στα νησιά της Σκύρου, Χίου και Σάμου.


     

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.