Γαύρος στον φούρνο με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι

  • Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 12:42

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα

Υλικά

-1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1½ λεμόνι (τον χυμό του)
-4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
-1/4 φλιτζανιού νερό
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Tips: Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ