Γιαχνί με βλίτα, γλιστρίδα και κολοκυθάκια

  • Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 15:51

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-700 γρ. κολοκυθάκια μικρά
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-1 ντομάτα τριμμένη
-1 δαφνόφυλλο
-3 φλιτζάνια βλίτα καθαρισμένα
-1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη
-1 ξυλαράκι κανέλα
-1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-3 γαρίφαλα
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι νερό
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλοκαιρινό μπριάμ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ