Γρήγορη πίτσα με κατίκι Δομοκού

  • Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 13:04
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 100 γρ. σκληρή κατσικίσια φέτα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε το ταψί. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη κουρού με τον πλάστη. Τη στρώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κατίκι με το γάλα, αλατοπίπερο και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στη ζύμη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα πράσα και το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στη ζύμη. Σκορπίζουμε το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια (αν βάλουμε) και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σαλάμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

  • Πηγή : gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τάρτα με σπαράγγια

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ