Ελληνική μακαρονάδα με «4 τυριά»

  • Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 13:14

Yλικά

  • 500 γρ. πένες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 80 γρ. μελίχλωρο Λήμνου*, χονδροτριμμένο (ή πικάντικο κασέρι της αρεσκείας μας)
  • 80 γρ. αρσενικό Νάξου*, χονδροτριμμένο ή άλλο πικάντικο κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας
  • 120 γρ. κασέρι χονδροτριμμένο
  • 40 γρ. κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, για περίπου 3 – 4 λεπτά, ίσα – ίσα να ζεσταθεί χωρίς να κοχλάσει.

 

Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 – 4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

  • Πηγή : gastronomos.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλαμαράκια κοκκινιστά με μπρουσκέτες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ