Κεφτεδάκια θαλασσινών από την Γέρα Λέσβου

  • Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 23:17

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια
500 γρ. χταπόδι
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα καλαμαράκια και το χταπόδι και τα κάνουμε κιμά στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ. Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τ' αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα στραγγίζουμε από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

 

  • Πηγή : lesvoschamber gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ψάρι βραστό στην κατσαρόλα από την Λήμνο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ