Μπισκότα βανίλιας γεμιστά με κρέμα nutella

  • Σάββατο, 07 Ιουνίου 2014 13:16

Περάστε. Κερνάμε πανεύκολο γλυκάκι. Θέλετε κι άλλο; Πώς να σταματήσεις στο ένα;

Το cookbox.grσε γλυκαίνει με εύκολα μπισκότα που θα λατρέψουν οι μικροί και θα κάνουν τους μεγάλους να αισθανθούν και πάλι παιδιά.

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. καλαμποκάλευρο

60 γρ. ζάχαρη άχνη για τα μπισκότα και 60 γρ. για την γέμιση

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για τα μπισκότα και 1 κ.γ. για τη γέμιση

8 κ.σ. nutella

60 γρ. τυρί κρέμα

45 ml. κρέμα γάλακτος ( 3 κ.σ.)

Χρόνος Προετοιμασίας

20'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Για τα μπισκότα:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά μόνο του μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών για ακόμη 3-4 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματισθεί η ζύμη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.

Πλάθουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Η δοσολογία αυτή θα μας δώσει περίπου 12 μπισκότα.

Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τα μπισκότα μας δεν πρέπει να έχουν πολύ σκούρο χρώμα. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 5 μέρες.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη νουτέλα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τμηματικά ( 1 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 μπισκότα.

  • Πηγή : cosmo gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ