Παπαρδέλες με σολομό, πέστο λιαστής ντομάτας, ρίγανη και παρμεζάνα

  • Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 13:42

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-500 γρ. παπαρδέλες
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα (ξύσμα)
Για το πέστο
-70 γρ. κουκουνάρι
-3 σκελίδες σκόρδο
-1/2 φλιτζάνι ντοματίνια αποξηραμένα
-1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
-5-6 φύλλα δυόσμο
-1 φιλετάκι αντζούγια
-1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
-αλάτι, πιπέρι
Για τον σολομό
-400 γρ. σολομό φρέσκο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Βάζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι. Βράζουμε τις παπαρδέλες για όσο χρόνο γράφει το κουτί τους και τις σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που τις βράσαμε. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις περάσουν 30 δευτερόλεπτα βάζουμε τον σολομό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τον σοτάρουμε για 3 λεπτά από την κάθε του πλευρά και τον μεταφέρουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι μαζί με το σκόρδο και την αντζούγια και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αλοιφή. Μεταφέρουμε σε άλλο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε με πιρούνι τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την παρμεζάνα και τη φρέσκια ρίγανη. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σελινάτο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ