Ρύζι με γαρίδες

  • Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 04:12

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους φρέσκιες ή και κατεψυγμένες
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι - πιπέρι
tabasco μερικές σταγόνες
πελτέ ντομάτας
2 1/2 κούπες ρύζι μπασμάτι ή για πιλάφι
3 κούπες νερό
1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη

Πώς το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες απ'το εντεράκι τους και κρατάμε τα κεφάλια τους. Φροντίζουμε να αφήσουμε την ουρίτσα τους,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τα κεφάλια τους σε κατσαρόλα με 3 κούπες νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Τα κεφάλια τα πετάμε.

Σωτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο και σβήνουμε με το ζωμό απ' τα κεφάλια των γαρίδων, (προσθέτουμε νερό στο ζωμό τόσο όσο να γίνει 5 κούπες),προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει.

Βάζουμε σε τηγάνι τις γαρίδες με αλάτι - πιπέρι και τις τηγανίζουμε λίγο (προσοχή όχι πολύ ανακάτεμα). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, το tabasco και το κρασί. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Τις αφήνουμε να βράσουν λιγάκι να δέσει λίγο η σαλτσούλα τους (φροντίζουμε να έχει μείνει σάλτσα αλλιώς προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να δέσει λίγο).

Σε φόρμα του κέικ στρώνουμε το ρύζι και το ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Τοποθετούμε μια γενναία ποσότητα γαρίδες, χωρίς τη σάλτσα τους, στο κέντρο (τρύπα φόρμας) και τις υπόλοιπες στα πλαϊνά.
Με τη σαλτσούλα τους περιχύνουμε το ρύζι γύρω - γύρω.

Καλή σας όρεξη!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ