Σαρδέλες γεμιστές από τη Λέσβο

  • Σάββατο 09 Ιουνίου 2012 06:22

Υλικά:

-  1 κιλό μεγάλες σαρδέλες
-  2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

Για τη γέμιση:

-  3-4 σκελίδες σκόρδο
-  1 φλυτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
-  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-  1 φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη για το πασπάλισμα
-  Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
-  1 καυτερή πιπεριά τριμμένη (προαιρετικά)
-  Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια, ανοίγουμε την κοιλιά και τους αφαιρούμε τα εντόσθια.
Αφαιρούμε και  τα  κεφάλια και  τις  πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.  Τις τοποθετούμε σε
σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά και το πιπέρι και λίγο αλάτι και αναμιγνύουμε καλά.

Γεμίζουμε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και την πιέζουμε
ελαφρώς με τα δάχτυλα για να κλείσει. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τις σαρδέλες στη  σειρά τη μια δίπλα στην άλλη.
Τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας  τριμμένη φρυγανιά .

Προθερμαίνουμε το  φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε τις σαρδέλες για 20 λεπτά περίπου.

 

  • Πηγή : kouzinomagiremata gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ