Σιφνεϊκη ρεβιθάδα

  • Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 13:23
Υλικά
  • 1 κιλό ρεβίθια αποφλοιωμένα, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς (πρέπει να μείνουν στο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες) ώστε να φουσκώσουν
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες όπως για τη χωριάτικη σαλάτα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° - 150° C. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για περίπου 4 ώρες, μέχρι να γίνουν και να χυλώσουν.

 

Παρακολουθούμε μήπως κατά το ψήσιμο χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Αυτό μπορεί να συμβεί αν η γάστρα δεν κλείνει πολύ καλά και οι υδρατμοί διαφεύγουν. Αν χρειαστεί, λοιπόν, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε, ιδανικά, να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε στα πιάτα, με λίγο χυμό λεμονιού. 

 

Ενδιαφέρουσα προσθήκη

Το καλοκαίρι ταιριάζει να τη σερβίρουμε με 1 κουταλιά κατίκι σε κάθε πιάτο, με καρεδάκια ωμής ντομάτας και ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

 

  • Πηγή : gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπανόφι (Banoffee Pie) Tα Λαζαράκια της Λέσβου »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ