Σπιτικό παγωτό

  • Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 10:53

Η γεύση του σπιτικού παγωτού δεν συγκρίνεται με τίποτα και αφετέρου μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα υλικά που χρησιμοποιούμε, ιδιαίτερα όταν έχουμε στο σπίτι παιδιά. Οι κλασικές παγωτομηχανές, που λύνουν πραγματικά τα χέρια, δεν κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ, αλλά και χωρίς μηχανή, με λίγο κόπο-και χτύπημα-παραπάνω, μπορούμε να φτιάξουμε το παγωτό μας στο σπίτι.

Παγωτό βανίλια
Η βασική συνταγή έχει ως εξής: Χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια γάλα
1 βανίλια
4 κρόκους αβγών
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε το γάλα με τη βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τους ενώνουμε με το γάλα και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα, ελαφρά χτυπημένη στο μίξερ. Στη βασική αυτή συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε, μόλις κρυώσει το μείγμα, ό,τι θέλουμε: κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κανέλα ή ακόμη και κρόκο Κοζάνης. Βάζουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη. Το ξαναχτυπάμε 6 φορές κάθε μισή ώρα για να παγώσει ομοιόμορφα. Αν θέλουμε παγωτό σοκολάτα, ρίχνουμε στο μείγμα μια λιωμένη κουβερτούρα ή 3 κουτ. σούπας κακάο.
Το μυστικό στο παγωτό βανίλια είναι το αυθεντικό άρωμα. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε το εσωτερικό από έναν λουβί βανίλιας.

Παγωτό γιαούρτι: σε ένα μπολ χτυπάμε 450 γρ. γιαούρτι σακούλας με 150 γρ. ζάχαρη άχνη, 150 γρ. κρέμα γάλακτος και το ξύσμα από 1 λεμόνι. Το παγώνουμε στην παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάμε 6 φορές ανά μισή ώρα, για να παγώσει ομοιόμορφα.

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ