Χταπόδι με μακαρονάκι Θαλασσινό και ευωδιαστό από την Λήμνο

  • Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 13:12

Υλικά

1 χταπόδι, περίπου 1 1/2 κιλό
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
3 ντομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί, λευκό
1 κουταλάκι ρίγανη, τριμμένη
5 κουταλιές λάδι ελιάς
5 ποτήρια ζωμό λαχανικών,χλιαρό
Αλάτι πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: φύλλα ρόκας

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει.Προσθέτουμε τα κομματάκια του χταποδιού, αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, γιατί θα βγάλει το χταπόδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.

Προς το τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το μακαρονάκι, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.Οταν βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.

Σημείωση: Πρέπει το χταπόδι να είναι καλά χτυπημένο για να είναι μαλακό.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ