1300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο νησί σε λίγες μόνο ώρες

  • Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 18:35

Δεν έχει τέλος η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια στην ηπειρωτική χώρα την ώρα που τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα σύμφωνα με την κυβέρνηση σε όλη τη χώρα να είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι.

 

Ενδεικτική είναι η εικόνα στο νησί της Λέσβου όπου το Σάββατο το πρωί μέχρι τις 11 είχαν καταμετρηθεί, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, 1.300 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν διασωθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αύξηση αυτή των ροών οφείλεται στην αποχώρηση από την περιοχή Δικέλι της γερμανικής φρέγατας του ΝΑΤΟ καθώς το προηγούμενο 24ωρο, οταν, δηλαδή, το γερμανικό πολεμικό έπλεε εκεί είχαν περάσει μόλις 295 άνθρωποι.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι στη Μυτιλήνη να έχουν εγκλωβιστεί πολύ περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς σύμφωνα με την καταγραφή του συντονιστικού της κυβέρνησης στις 8 το πρωί του Σαββάτου ο αριθμός τους ήταν ήδη 4.774.

Εξίσου ασφυκτική είναι η κατάσταση και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς στη Χίο είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν 1.856 άτομα ενώ στη Σάμο βρίσκονται 947 άτομα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ