Εστιατόριο με ....Αραβικά πιάτα στη Μυτιλήνη

  • Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 12:31

Η μεταναστευτική κρίση  στη Λέσβο σε συνδυασμό με την οικονομική , που πλήττει τους πολίτες τα τελευταία χρόνια , «προσαρμόζει» την επιχειρηματικότητα στις νέες συνθήκες. Έτσι μετά τις καντίνες που άρχισαν να πληθαίνουν φέτος  το καλοκαίρι και να εγκαθίστανται και έξω από τα Κέντρα Πρώτης υποδοχής, μετά τις επιγραφές στα αραβικά στα Τουριστικά πρακτορεία , καθώς και τις πωλήσεις ειδών κάμπινγκ που επεκτάθηκαν μέχρι και στα περίπτερα, ζήτημα ημερών είναι για ν’ ανοίξει στην προκυμαία Μυτιλήνης το πρώτο εστιατόριο γρήγορου φαγητού   που θα σερβίρει και αραβική κουζίνα!

Ήδη οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και είναι ζήτημα ημερών για να ξεκινήσει να λειτουργεί. Τα «Νέα της Λέσβου» επικοινώνησαν με τον Έλληνα ιδιοκτήτη ενώ είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και με τον Σύριο συνέταιρό του. Και οι δυο όμως δεν θέλησαν επί του παρόντος – όπως μας είπαν – να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το εστιατόριο που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί. (Για το λόγο αυτό δεν αναφέρουμε συγκεκριμένα στοιχεία).

Η δημιουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης, συζητιέται έντονα εδώ και μέρες στην προκυμαία της Μυτιλήνης καθώς είναι μια έξυπνη ιδέα που σίγουρα θα βρει πολύ γρήγορα μιμητές.

Τα γνωστά «φαλάφελ» «ταμπουλέ», με  αραβικές πίτες και χούμους είναι μερικές από τις γεύσεις που λατρεύει η Αραβική κουζίνα και μπορεί να είναι μεταξύ των πιάτων που θα σερβίρει το νέο εστιατόριο .

Τα τελευταία χρόνια κάποια μαγαζιά  στο Φανάρι,  αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού οι επαγγελματίες έχουν «εισάγει» και τουρκικές γεύσεις   στο μενού τους, με σκοπό ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Τούρκων επισκεπτών που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, στο νησί. Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες  έχουν επιγραφές και στα Τουρκικά, ενώ έχουν μεταφράσει και να μενού τους, προκειμένου να διευκολύνουν τους ξένους πελάτες τους.

Εστιατόρια με Αραβική κουζίνα λειτουργούν   εδώ και χρόνια σε μεγάλες πόλεις. Έτσι  δίνεται η ευκαιρία και στους Μυτιληνιούς να δοκιμάσουν και έθνικ  γεύσεις από τη συγκεκριμένη ανατολίτικη  κουζίνα. Θα σερβίρονται βέβαια και ελληνικά πιάτα όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες.

Η νέα επιχείρηση όμως συζητιέται επίσης και για έναν ακόμη λόγο,  καθώς ο Σύριος που φέρεται να έχει «μερίδιο» σε αυτή, αποτελεί τον πρώτο πρόσφυγα  που «επενδύει» στο νησί.

Είναι γεγονός ότι όσο παραμένουν αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές θα γίνουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις που θα προσαρμόζουν την προσφορά στην ζήτηση.  Αυτό σίγουρα αποβαίνει προς όφελος των προσφύγων και μεταναστών αφού βρίσκουν σημεία αναφοράς φθάνοντας στο νησί, καθώς θα μπορούν να βρουν γεύσεις του τόπου τους,  αλλά και των τοπικών επαγγελματιών που αξιοποιούν τις ευκαιρίες.

  • Πηγή : Τα Νέα της Λέσβου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ