Η "Συνύπαρξη" καταδικάζει τη δολοφονία του 34χρονου από τη Χρυσή Αυγή

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 11:45

Η Κίνηση «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει το νέο έγκλημα - όπως το χαρακτηρίζει - της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

"Και αναφερόμαστε όχι τυχαία στο «νέο έγκλημα», γιατί  δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Χρυσή Αυγή έχει στο ενεργητικό της τα τελευταία χρόνια μια σειρά από ρατσιστικά εγκλήματα μίσους, με μόνη τη διαφορά πως μέχρι τώρα τα θύματα ήταν μετανάστες" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σε άλλο σημείο τονίζει ότι "...στη Λέσβο, έναν τόπο που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους ναζί και τους φασίστες, η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι.  Οι πολίτες του νησιού να μην αφήσουν ούτε σπιθαμή χώρου για να αναπτυχθεί το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής.  Κάποιες κινήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε μερικά χωριά και κάποιες προσπάθειες αποτυχημένων πολιτευτών άλλων πολιτικών χώρων να επιπλεύσουν με σωσίβιο τη Χρυσή Αυγή, θα πρέπει να απομονωθούν και να αποκαλυφθούν άμεσα.

          Οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (κεντρικά και τοπικά) θα πρέπει να υπενθυμίσουν σε κάποιους από τους ένστολους ότι έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.  Κάθε έμπρακτη υποστήριξη προς τους φασίστες και τους ναζί θα πρέπει να τους οδηγεί στα σπίτια τους.

          Οι πολίτες δεν θα πρέπει να παρασύρονται από τον δήθεν «αντιμνημονιακό» και «αντισυστημικό» λόγο της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλευόμενη την κρίση στη χώρα μας προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στην πολιτική σκηνή.  Άλλωστε, αυτοί που καθοδηγούν σήμερα την Χρυσή Αυγή, ήταν ανέκαθεν λάτρεις και θιασώτες στου φασισμού, δεν τον ανακάλυψαν ξαφνικά τώρα, που η χώρα και οι πολίτες βιώνουν την οικονομική κρίση! Είναι το ίδιο «έργο» που παίχτηκε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο του ναζισμού και τα καταστροφικά για την ανθρωπότητα αποτελέσματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου".

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ