Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών ζητούν οι γονείς του Μουσικού σχολείου

  • Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 13:39
Η χορωδία του Μουσικού σχολείου σε παλιότερη εκδήλωση Η χορωδία του Μουσικού σχολείου σε παλιότερη εκδήλωση

Λίγες ημέρες μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης οι γονείς, παρεμβαίνουν με ανοιχτή επιστολή τους και ζητούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι ένας από τους τρεις μαθητές θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνα για επέμβαση.

Αναλυτικά οι γονείς αναφέρουν τα εξής:

Είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας η ασφαλής μεταφορά των μαθητών στο σχολείο από και προς τον τόπο διαμονής τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις με αυτό, ούτε με την σωματική ακεραιότητα παιδιών που πασχίζουν να μορφωθούν μέσα σε άθλιες συνθήκες, ούτε με οικογένειες που στερούνται πολλά για να δώσουν αυτή την ευκαιρία στα παιδιά τους.

 Μετά το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα της 20ης Νοεμβρίου με τη σύγκρουση ταξί που μετέφερε μαθητές με αγροτικό όχημα, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός παιδιού (θα τοποθετηθεί λάμα στον αριστερό μηρό που θα πρέπει να αφαιρεθεί με άλλη εγχείρηση σε 1,5 χρόνο) και τον σοβαρό τραυματισμό δύο παιδιών (ράμματα σε σχισμένη γλώσσα, σπασμένα δόντια με κόστος εμφυτεύματος 1.000 ευρώ για κάθε δόντι) σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης ζητάμε τα εξής:

 α. Άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την αστυνομία του τροχαίου ατυχήματος και απόδοση από την Πολιτεία ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν και αποζημιώσεις στις οικογένειες των παιδιών. Ειδικά ζητάμε ενδελεχή διερεύνηση της ταχύτητας που έτρεχε το ταξί καθώς και την περαιτέρω τύχη του αξιόποινου της μεταφοράς μαθητών χωρίς να φοράνε ζώνη ασφαλείας.

 

β. Άμεσες κινήσεις από την τροχαία (ενημέρωση, στοχευμένους οδικούς ελέγχους) έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί ταξί που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν μαθητές σε μακρινές (Σκουτάρος, Μόλυβος κ.α.) αλλά και κοντινές αποστάσεις (Αφάλωνας κ.α.) να σέβονται τα όρια ταχύτητας και τους κανόνες του ΚΟΚ, να υποχρεώνουν τους μαθητές να φοράνε ζώνη και να οδηγούν με τρόπο που να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα τροχαίου ή τραυματισμού των μαθητών.

 

γ. Σοβαρότερη αντιμετώπιση θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων σε ζητήματα  κοινωνικής υπευθυνότητας. Τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν «ελαφρά» όπως γράφτηκε στα τοπικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να συνεχίσουν το Μουσικό σχολείο συνεχίζοντας σε άλλο Λύκειο την εκπαίδευση τους, φοβούμενοι πλέον για την ατομική τους ακεραιότητα από το καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι τους στο Μουσικό Σχολείο. Το παιδί που θα κάνει εγχείρηση στην Αθήνα θα πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να συνεχίσει να παρακολουθεί το Μουσικό Σχολείο. Ρωτάμε λοιπόν

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή όλα θα συνεχίσουν όπως και πρώτα;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ