Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο | Εν μέσω θυελλωδών ανέμων τους στέλνουν ..στο θάνατο

  • Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 17:54

Τέσσερις νεκροί, από τους οποίους τρία παιδιά και ένας άνδρας, και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των τραγωδιών που έρχονται η μια μετά την άλλη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών του βόρειου Αιγαίου και της απέναντι τουρκικής ακτής.

 

Αδίστακτοι αλλά και ανενόχλητοι οι Τούρκοι δουλέμποροι στέλνουν σε τρικυμιώδη θάλασσα από ανέμους, που τοπικά ξεπερνούν τα οκτώ μποφόρ, στα νησιά με πλαστικές βάρκες κυρίως Αφγανούς μετανάστες. Που αν μη τι άλλο αγνοούν πλήρως τους κινδύνους ενός ταξιδιού με τέτοιες καιρικές συνθήκες και τέτοια μέσα. Αποτέλεσμα είναι οι δεκάδες ανατροπές των βαρκών αυτών και οι τραγικοί απολογισμοί.

Στο πέρασμα από την αρχαία Άσσο στις βόρειες ακτές της Λέσβου ανατράπηκαν δεκάδες βάρκες. Απολογισμός ένα νεκρό βρέφος και τραυματισμένα δυο άλλα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάν και για περισσότερους από 10 αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς από το πρωί όλες οι δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή το Λιμενικό Σώμα και η Frontex, ενώ από ξηράς επιχειρούν μέλη μη Κυβερνητικών οργανώσεων και πολλοί εθελοντές.

Στη Σάμο από ναυάγιο στην περιοχή Ποσειδώνιο σήμερα το μεσημέρι, ανασύρθηκαν νεκρά δυο βρέφη και ένας άνδρας.

Από άλλα δυο σημερινά ναυάγια στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι και στον Άγιο Κωνσταντίνο αγνοούνται συνολικά έξι άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων σήμερα και μέχρι τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή, από το Λιμενικό Σώμα και τις δυνάμεις της Frontex, ξεπερνά τους 400 ανθρώπους.

(Πηγή: Έθνος)

UP DATE

Έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης καθώς και των κέντρων Υγείας  της Λέσβου που σπεύδουν (ώρα 5.30μμ) προς το Μόλυβο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ναυάγιο μεταξύ Εφταλού και Συκαμιάς με  150 ναυαγούς μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά .

  • Πηγή : ethnos.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ