Κούρδισε το αδυνάτισμά σου σαν ρολόι-το πρόγραμμα!

  • Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 17:01

Χάσε κιλά όλες τις ώρες της ημέρας. Kούρδισε το ρολόι του αδυνατίσματος σου και βγες νικήτρια στη μάχη με τα περιττά κιλά.

6:45 : Κάνε πρωινή γυμναστική

Έρευνες σε ανθρώπους που φοράνε βηματομετρητή δείχνουν ότι κάνουν περισσότερα βήματα πριν το μεσημεριανό γεύμα παρά μετά από αυτό. Η πρωινή άσκηση αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς σου και τον μεταβολισμό σου με αποτέλεσμα να σου προσφέρει ενέργεια που διαρκεί για ώρες. Ανάλογα και με την περιοχή που ζεις, η ρύπανση το πρωί μπορεί να είναι αισθητά μειωμένη.
 
7:30 : Πάρε πρωινό

Το να τρώμε πρωινό γεύμα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, ειδικά όταν σκεφτούμε ότι για 10 ώρες περίπου, κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν τρώμε τίποτα. Tα αβγά είναι μια καλή ιδέα για πρωινό αφού σε χορταίνουν αρκετά. Εάν προσπαθείς να χάσεις κιλά, κράτησε χαμηλή την πρόσληψη υδατανθράκων το πρωί και προτίμησε μια μόνο φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Γενικά είναι καλό να προσπαθούμε να λαμβάνουμε το 25% των ημερήσιων θερμίδων μας το πρωί.
 
9:00 : Ξέχασε τον πρωινό καφέ με γάλα


Είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις τον γεμάτο γάλα ή κρέμα γάλακτος παχυντικό καπουτσίνο σου με έναν απλό εσπρέσο ή καλύτερα με ένα τσάι. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις πολλές θερμίδες και θα εξολοθρεύσεις τις λιγούρες για ζάχαρη του οργανισμού σου.

 
11:00 : Ξέχασε τον χυμό

Φάε ένα μήλο καλύτερα αφού ένα ποτήρι χυμού μήλο περιέχει τις θερμίδες από τρία μήλα περίπου! Ακόμα, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων σε ζάχαρη που περιέχουν οι χυμοί, αυξάνονται κατά 50% οι πιθανότητες να εμφανίσεις σακχαρώδη διαβήτη.

 

13:00 : Αγάπησε το μεσημεριανό σου γεύμα

Μην τρως στο γραφείο σου. Προσπάθησε να βγεις για μια βόλτα και πάντοτε να προσέχεις την ώρα που τρως τις ποσότητες φαγητού που λαμβάνεις. Προτίμησε ψάρια με σαλάτα σε αντίθεση με τις πατάτες και αν είσαι λάτρης του ψωμιού, τουλάχιστον φρόντισε να είναι ολικής.
 

15:00 : Απόφυγε τους «γλυκούς» απογευματινούς πειρασμούς

Φρόντιζε να πίνεις νερό και όχι αναψυκτικά, καθώς έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε 6.000 άτομα έδειξε ότι αυτοί που έπιναν έστω ένα μόνο αναψυκτικό ( κανονικό ή light) την ημέρα είχαν κατά 31% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν παχυσαρκία.

Οι ερευνητές ακόμα πιστεύουν ότι τα αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά είναι το ίδιο επιβλαβή για την υγεία σου σε σχέση με τα κανονικά.

Όταν λαμβάνεις τεχνητά γλυκαντικά το σώμα σου προετοιμάζεται για την λήψη μεγάλων ποσοτήτων θερμίδων. Όταν όμως αυτό δε συμβαίνει, τότε το σώμα σου θέλει φαγητό και σε κάνει να νιώθεις πείνα. Άρα, προσπάθησε να πίνεις μόνο νερό καθημερινά μαζί με καφέ ή τσάι και δύο ποτήρια γάλα. Και προσοχή στο κρασί: τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα είναι αρκετά!
 
16:00 : Γυμνάσου

Εάν δεν ανήκεις στους πρωινούς τύπους, αυτή είναι η ιδανική ώρα για να γυμναστείς, καθώς έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου δείχνει ότι η λειτουργία των πνευμόνων μας φτάνει σε ανώτερο όριο (περίπου 20% μεγαλύτερο από το κανονικό) αυτή τη στιγμή της ημέρας. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείς εξαρτάται από την ψυχική σου κατάσταση.

Για τους μελαγχολικούς ανθρώπους το φως του ήλιου το πρωί είναι ιδανικό ενώ άλλους το απόγευμα τους βολεύει περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις να αθλείσαι και να αφήσεις τις σκέψεις!
 
19:00 : Απόλαυσε ένα ποτάκι

Υπάρχουν αμέτρητες έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη της καθημερινής λήψης αλκοόλ (με μέτρο πάντοτε) από τον οργανισμό. Ειδικά το κρασί μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αρτηριακών και καρδιαγγειακών παθήσεων. Προτίμησε ,γενικά, ποτά με μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και άσπρο πάτο!
 
20:30 : Σταμάτησε να τρως

Είναι καλύτερο να σταματήσεις να τρως δύο με τρεις ώρες προτού πέσεις για ύπνο. Εάν θέλεις ένα σνακ απεγνωσμένα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, προσπάθησε να ξεχαστείς με άλλες δραστηριότητες : πλύνε τα πιάτα, κάνε ένα μπάνιο,  βούρτσισε τα δόντια σου. Είναι σίγουρο ότι μετά η μόνη γεύση που θα θες να έχεις θα είναι αυτή της φρεσκάδας της οδοντόκρεμας!

  • Πηγή : shape.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ