A+ A A-

Στα θρανία 18.000 παιδιά προσφύγων |Προσλήψεις εκπαιδευτικών

Διαδώστε το άρθρο:

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων.




Η πρώτη απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί αμέσως μετά την ψήφιση, στις 31 Αυγούστου, του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση θα ορίζει τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Συντονιστή Εκπαίδευσης Κέντρου Φιλοξενίας, ενώ θα περιλαμβάνει και ειδική πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς για θέσεις που θα αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα αναμένεται και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του αναλυτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί στις δομές υποδοχής.

Ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών με τα προσόντα που απαιτούνται υπολογίζεται στους 250. Για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, πάντως, ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και το υπουργείο έχει ζητήσει τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Χρηματοδότηση
Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος έχουν «ξεμπλοκάρει» 7 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή των δομών υποδοχής, την επιμόρφωση των συντονιστών εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και τα σχολικά εγχειρίδια.

Αλλα 2,8 εκατομμύρια εξασφαλίστηκαν μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τις μετακινήσεις των μαθητών και τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα περίπου 9.000 παιδιά που έχουν καταγραφεί μέσω των προεγγραφών για άσυλο αποτελούν το 50% του συνόλου των μαθητών, κάτι που σημαίνει ότι το υπουργείο προχωρεί το πρόγραμμα σε δομές υποδοχής, σχολεία και camps, υπολογίζοντας περίπου ότι θα καλύψει 18.000 προσφυγόπουλα.

  • Πηγή: ethnos.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.