Xυλοπίτες με ντοματίνια και μοτσαρέλα

  • Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 15:37

Γίνονται γρήγορα, είναι πιο ελαφριές από την ιταλική pasta και, αν και ελληνίδες παντρεύονται ιδανικά με τα ιταλικά τυριά.

Υλικά

400 γρ. χυλοπίτες

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

200 γρ. μοτσαρέλα σκληρή για πίτσα σε κυβάκια

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και δεν τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε στην κατσαρόλα με το νερό τους. Προσέχουμε πολύ να βγου al dente και να μην μας παραβράσουν.

Παράλληλα, σε ένα μγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο. Πριν μαυρίσει, ρίχνουμε τα ντοματίνια. Αλατίζουμε

Σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες-θα τις πάρουμε με μια τρυπητή κουτάλα-και την μοτσαρέλα.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Ρίχνουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα, φέρνουμε μια-δυό βόλτες και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

  • Πηγή : pirouni gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ