Φουφούδες, κάστανα και κρύο στην Αγιάσο | photos

  • Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 21:23

Περισσότερος από κάθε άλλη φορά ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε φέτος την 9η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο. Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί μέχρι και το απόγευμα έφτασε στον παραδοσιακό οικισμό για να γευτεί τον καρπό της εποχής, να κάνει τη βόλτα του στα μονοπάτια του περίφημου καστανιώνα, αλλά και του χωριού και να πάρει μια γεύση από... χειμώνα, δεδομένου ότι το κρύο ήταν ιδιαίτερα αισθητό, παρά τη λιακάδα.

Η μυρωδιά από τα ξύλα που έκαιγαν όλη μέρα ψήνοντας κάστανα σε φουφούδες ή σε καζάνια ήταν κυρίαρχη. Κι ύστερα το χέρι απλωμένο με το σακουλάκι στο χέρι, αναμένοντας για λίγα από τα γλυκά κάστανα της Αγιάσου, ψητά ή βρασμένα.
Κάθε σοκάκι του χωριού γεμάτο από κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που αφού οι περισσότεροι περιηγήθηκαν στον καστανιώνα της Αγιάσου, ξεχύθηκαν στο χωριό για μια όμορφη βόλτα.
Στο χωριό οι διάφοροι παραγωγοί της περιοχής πουλούσαν εκτός από κάστανα και μήλα Αγιασώτικα, πράσινα και φιρίκια, λάχανα ντόπια, αλλά και τον περίφημο χαλβά της περιοχής με τα χρωματιστά μπαλάκια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και... διεκδικήσει ως παιδιά.
Φυσικά από το σκηνικό δεν έλειψαν και τα προϊόντα από κάστανο φτιαγμένα από τα μέλη του Αγροτομεταποιητικού Συνεταιρισμού Αγιάσου. Ψωμί, κορμός, σοκολατάκια και άλλες νοστιμιές που αν και λίγο... τσουχτερά σε τιμές, άξιζαν το αντίτιμο.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της μέρας αυτής ήταν τα παιδιά που με περίσσια χαρά βοηθούσαν στο ψήσιμο των κάστανων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ