Εύκολο μυδοπίλαφο

  • Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 11:35

προετοιμασία: 30ʹ  μαγείρεμα: 25ʹ

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. μύδια, με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  • 2 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε τα μύδια με το κρασί σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε. Μόλις πάρουν βράση τα μύδια (αχνιστούν), πρέπει να ανοίξουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και πετάμε όσα κελύφη έμειναν κλειστά.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι με μέτρο και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  3. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μόλις 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε άφθονο νερό το ρύζι, το έχουμε στραγγίξει και το έχουμε βάλει σε βαθιά πιατέλα. Περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips

  • Για να καθαρίσετε τα μύδια, τρίψτε τα κελύφη με συρμάτινο βουρτσάκι κάτω από τρεχούμενο νερό. Τραβήξτε απότομα και σταθερά το γενάκι για να το αφαιρέσετε.
  • Προσθέστε στο τηγάνι 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα και 2 κουταλιές κουκουνάρι για μια… πολίτικη προσέγγιση αυτού του φαγητού.
  • Πηγή : imommy gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αμανιτοκεφτέδες Αρνάκι με αγκινάρες »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ