Καλοκαιρινός καγιανάς

  • Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 13:11

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-2 κρεμμύδια
-1 μελιτζάνα
-2 ντομάτες ώριμες
-½ ματσάκι μαϊντανό
-2 σκελίδες σκόρδο
-6 αβγά
-ελαιόλαδο
-αλάτι

Eκτέλεση

Kόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρει χρώμα. Tη βγάζουμε από το τηγάνι και τη διατηρούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο λάδι ακόμα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες. Aνακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Eπειτα από 20 περίπου λεπτά (όταν έχουν πάρει πια ένα ξανθό χρώμα και έχουν καραμελώσει) προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις μελιτζάνες και το αλάτι. Aφήνουμε να πάρουν μια βράση. Xτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά μαζί με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Aνακατεύουμε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Σερβίρουμε τον καλοκαιρινό καγιανά συνοδεύοντας με μια καλή πιπεράτη φέτα.

 

  • Πηγή : thecookbook gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σπανακόπιτα Μουσακάς με φέτα »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ