Λαχανικά τηγανιού με μέλι, κρασί και σκόρδο

  • Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 12:17

Υλικά για 2 άτομα
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Υλικά

-4 πατάτες μικρές (με τη φλούδα) κομμένες στη μέση
-2 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
-2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-4 πράσα (το λευκό μέρος τους) καθαρισμένα
-1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ολόκληρα καθαρισμένα
-1/2 φλιτζάνι αρακά
-1/2 φλιτζάνι μπάμιες κατεψυγμένες
-1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρο
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
-1 κουτ. σούπας μέλι
-1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προβράζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις μπάμιες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα βράζουμε στα 3/4 του χρόνου που χρειάζονται για να είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε καλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί με τις κατεψυγμένες μπάμιες. Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι, το κόλιαντρο και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Προσθέτουμε το ξίδι, το κρασι και το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι μαζί με το λίγο ζουμί που έχει μείνει και τα σερβίρουμε. Τα λαχανικά μπορούμε να τα έχουμε ως συνοδευτικό ή να τα χρησιμοποιήσουμε με οποιαδήποτε μορφή θέλουμε.

 

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κέικ σοκολάτας με καφέ Σνίτσελ κοτόπουλου »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ