Σνίτσελ κοτόπουλου

  • Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 14:14

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

Για τα σνίτσελ
-500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
-2 αβγά
-3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
-2 κουτ. σούπας μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο) ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
-300 ml ντομάτες πολτοποιημένες
-100 ml ζωμό κρέατος
-1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη (με τη φλούδα) πλυμένη

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον ζωμό και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και προσθέτουμε το τυρί, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα και τα βουτάμε στο αλεύρι ανακατεμένο με το μείγμα μυρωδικών, πιέζοντας καλά και από τις δύο πλευρές για να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τη σάλτσα και ζυμαρικά ή ρύζι.

 

  • Πηγή : thecookbook.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ