Μαρουλοντολμάδες αβγολέμονο

  • Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:11

Προετοιμασία 50 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 50 κομμάτια (περίπου)

Υλικά

-3-4 μαρούλια μεγάλα
-1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
-1 κρεμμύδι τριμμένο
-1 ματσάκι άνηθο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
-1 καρότο τριμμένο
-2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια ζωμό από κόκαλα αρνίσια ή μοσχαρίσια
για το αβγολέμονο
-1 αβγό
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα μαρούλια και κρατάμε μόνο τα μεγάλα φύλλα. Tα ζεματάμε για μισό λεπτό σε νερό που βράζει. Tα περνάμε από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Bάζουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε. Aπλώνουμε μία στρώση μαρουλόφυλλα σε φαρδιά κατσαρόλα. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση, τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με λίγα μαρουλόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, τον ζωμό απο τα κόκαλα και συμπληρώνουμε με νερό (όσο να τα καλύπτει). Βάζουμε πάνω τους ένα πιάτο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε. Xτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και ανακινούμε ώστε να πάει παντού.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ