Πένες με κοτόπουλο, φέτα και ελιές

  • Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 13:15

Μία νόστιμη και χορταστική μακαρονοσαλάτα.

Υλικά:

• 1 πακέτο πένες
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
• 10 ελιές καλαμών
• 3 ώριμες ντομάτες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1φλιτ. Φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1κ.γ. δεντρολίβανο τριμμένο
• Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:
Τρίβετε το σκόρδο, καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα σοτάρετε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4′. Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το δεντρολίβανο κι ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 5-6'. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε. Κόβετε τις τομάτες στη μέση, τις πατάτε με το χέρι για να φύγουν οι σπόροι και τα υγρά τους και τις κόβετε σε φέτες. Τις προσθέτετε στο φαγητό μαζί με τις ελιές. Αλατοπιπερώνετε κι αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει για άλλα 10'. Κατόπιν βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

 

  • Πηγή : jenny gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ