Πίτα με βλίτα και λαδοτύρι Μυτιλήνης της Έφης Γιαλούση

  • Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 15:54

Υλικά για 8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά

-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μπέικιν
-4 αβγά
-1 κιλό βλίτα
-250 γρ. ανθότυρο
-150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
-1/2 φλιτζάνι γάλα
-σουσάμι, για το πασπάλισμα

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα βλίτα, στη συνέχεια τα ζεματίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα βλίτα και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε. καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30-32 εκ., πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κολοκυθοκεφτέδες ασυνήθιστοι

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ