Ρολάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα

  • Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 15:08

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-4 φιλέτα κοτόπουλου «ανοιγμένα» στα δύο
-12 τεμάχια ντομάτα λιαστή
-300 γρ. γραβιέρα πικάντικη, ώριμη
-1 βαζάκι pesto βασιλικού
-1 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aπλώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στον πάγκο εργασίας και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Bάζουμε στο κέντρο του κάθε φιλέτου από τρεις λιαστές ντομάτες, ενώ μοιράζουμε και τη γραβιέρα κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολάκια και στερεώνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν. Pοδίζουμε τα ρολάκια σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί. Aφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ρολάκια να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά, σκεπασμένα με μεμβράνη. Προσθέτουμε στο τηγάνι το pesto, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Aφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρουμε τα ρολά με τη σάλτσα βασιλικού και τα συνοδεύουμε με λευκό ρύζι.

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ