Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με κάστανα

  • Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 14:39

Μια νόστιμη συνταγή για την γέμιση της Γαλοπούλας σας.

Υλικά:

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

200 γρ.βούτυρο

2 μέτρια,ξερά κρεμμύδια

μισό ποτήρι του κρασιού τοματοχυμό

250 γρ,ξανθή σταφίδα

100 γρ.κουκουνάρι

3 πράσινα μήλα

μισό κιλό μανιτάρια

150 γρ.ξερά δαμάσκηνα

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 ποτήρι κονιάκ

2 κ.σ ζάχαρη

Διαδικασία:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα μισά μανιτάρια και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέστε το κιμά, ανακατεύετε διαρκώς επί 3 λεπτά και σβήνετε με λίγο κρασί. Προσθέστε το χυμό τομάτας, αλάτι και πιπέρι και περιμένετε μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Ρίχνετε τότε τα βρασμένα κάστανα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε τη σταφίδα,τα δαμάσκηνα, το κουκουνάρι και το υπόλοιπο κρασί, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Στο τέλος, προσθέτετε τα μήλα ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα μανιτάρια,ψημένα για λίγα λεπτά στο γκριλ. Η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζετε τη γαλοπούλα και στο τέλος την ράβετε ή τοποθετήστε ένα μήλο, ώστε κλείσει και να μην βγει έξω η γέμιση.

Καλή όρεξη!

Πηγή: jenny gr

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ