20°C

Μυτιλήνη

Clear

...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Αποχωρούν οι Γιατροί χωρίς σύνορα από το hot spot στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Μετά την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες και οι "Γιατροί χωρίς Συνορα" ανακοίνωσαν ότι σταματούν όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με τα hotspots στη Λέσβο και τη Σάμο,  εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

"Πήραμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για τον τερματισμό της δράσης μας στη Μόρια, γιατί αν συνεχίζαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας μέσα στο hotspot θα γινόμασταν συμμέτοχοι σε ένα σύστημα που θεωρούμε ότι είναι άδικο και απάνθρωπο" αναφέρουν χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση .

Οι δραστηριότητες τις οποίες διακόπτουν είναι η μεταφορά των προσφύγων στα κέντρα και η λειτουργία των ιατρικών κλινικών στο εσωτερικό τους. 

Όπως,   αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση , στη Λέσβο θα συνεχίσουν να λειτουργούν το διαμετακομιστικό κέντρο στον Μανταμάδο, όπου προσφέρονται στους νεοαφιχθέντες πρώτες βοήθειες, ενώ θα συνεχιστούν και οι δράσεις θαλάσσιας διάσωσης στις βόρειες ακτές του νησιού και τις κινητές ιατρικές μονάδες για όσους βρίσκονται έξω από τα hotspots.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.