ρανταπλαν
A+ A A-

Μαθητική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων | Συμμετέχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Διαδώστε το άρθρο:

«Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ο τίτλος προγράμματος που θα παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης  αύριο Πέμπτη 26 ΜαΪου στις 7.30 το απόγευμα το 8ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν το 2ο Δημοτικό σχολείο καθώς και το Δημοτικό σχολείο Βαρειάς ενώ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες .


Πρόκειται για  ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Η καθηγήτρια μουσικής των τριών σχολείων κ.Κατερίνα Ανδριώτη- Κωνστάντιου  έχει αναλάβει τη διοργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Το α’ μέρος της εκδήλωσης που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο  Μυτιλήνης περιλαμβάνει ένα θεατρικό μονόπρακτο από μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου με τίτλο: «Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί» . Είναι μια διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γιώργου Μπότσου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αφροδίτη Βάσσου.
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ»  από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Ανδριώτη – Κωνστάντιου Κατερίνα. Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν οι δασκάλες: Αφροδίτη Βάσσου και Σοφία Τζιμούλη.
Τέλος στο τρίτο μέρος θα παρουσιασθούν δραματοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου : «Το σκληρό Καρύδι» . Συμμετέχουν οι μαθήτριες: Μελίνα Ρόκο και Ελένη Καραϊσκάκη

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.