A+ A A-

Ελπίδα ζωής για τη μικρή Παρασκευή |Επιτυχημένη και η δεύτερη επέμβαση από το νευροχειρουργο Μπαϊραμίδη

Διαδώστε το άρθρο:

Τη δεύτερη επέμβαση εγκεφάλου  έκανε αυτές τις ημέρε  στη Μυτιλήνη ο νευροχειρούργος  Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης στη 16χρονη Παρασκευή Γιώτσα, από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Πιερίας δινοντας ελπίδα ζωής στο κορίτσι .

Πρόκειται για ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με προβλήματα αιμάτωσης του εγκεφάλου, για ένα παιδί που κάποιοι γιατροί του έδιναν διορία έως δύο χρόνια ζωής, μόνο!
Η ταλαιπωρία των γονέων και των αδελφιών, εδώ και 16 χρόνια, πάρα πολύ μεγάλη. Τον τελευταίο χρόνο ζούσαν με την πρόβλεψη κάποιων γιατρών ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη γλυκιά τους Παρασκευούλα. Έπρεπε ή να ξεπουληθούν (αν μπορούσαν, εν μέσω κρίσης) για να γίνει επέμβαση στο εξωτερικό ή να βρουν κάμποσες χιλιάδες ευρώ για να γίνει επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο τής Αθήνας.
Ήδη τον τελευταίο χρόνο (πριν γίνουν οι δύο εγχειρήσεις από τον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη) πολλαπλασιάστηκαν τα κινητικά προβλήματα της Παρασκευούλας, τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Το παιδί βυθιζόταν συχνά σε λήθαργο. «Χανόταν» ξαφνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Όλοι περίμεναν το τέλος της, μέχρι που η μητέρα τού παιδιού, η Ολυμπία Γιώτσα, πληροφορήθηκε για τα επιστημονικά και χειρουργικά επιτεύγματα ενός Γιατρού που υπηρετούσε στη Μυτιλήνη, και πάνω απ' όλα για την ανθρωπιά του, για την καλοσύνη και την αγάπη προς τους συνανθρώπους του.



Δύο επιτυχημένες επεμβάσεις

Ο γιατρός  από την πρώτη στιγμή  είχε κατ’ επανάληψη τονίσει  στους γονείς ότι δεν δέχεται χρήματα για να παράσχει τις υπηρεσίες του, ότι τον ενδιαφέρει μόνο η υγεία τής Παρασκευούλας και η θετική έκβαση της εγχείρησης.
Ο ίδιος μάλιστα όπως αναφέρει η οικογένεια τους  συνέστησε  να επισκεφθούν, πριν τις δύο εγχειρήσεις, τον Άγιο Ραφαήλ για να προσευχηθούν για το παιδί.
Η μία  επέμβαση έγινε τον περασμένο Ιούλιο (2016) ενώ η άλλη έγινε πριν από λίγες ημέρες (Νοέμβριος 2016). Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, με παρόντα και τον Αναισθησιολόγο Ανδρέα Μήτσου.
Η οικογένεια είναι ακόμη στη Μυτιλήνη και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Ευχαριστήριο Οικογένειας Δημήτρη και Ολυμπίας Γιώτσα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, Φορείς, Συλλόγους, φίλους και γνωστούς για την οικονομική και ηθική στήριξη που μας παρείχαν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και όλα τα απαραίτητα για μετάβαση και διαμονή στη Μυτιλήνη με σκοπό να τακτοποιηθεί και η δεύτερη φάση μιας αρκετά σοβαρής υπόθεσης υγείας τής κόρης μας, Παρασκευής.
Ήδη κρίνεται ως επιτυχής η δεύτερη εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε η κόρη μας, αυτές τις μέρες. Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον φημισμένο Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, γι αυτό και ευχαριστούμε το Νοσοκομείο και όλους τούς συμμετέχοντες στην εγχείρηση.
Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαϊραμίδη, όχι μόνο για την επιτυχημένη επέμβαση που ως Ειδικός Ιατρός πραγματοποίησε, αλλά και για την ανιδιοτέλειά του, αφού δεν μας είδε σαν πελάτες αλλά μας αντιμετώπισε με πολλή αγάπη, ως συνανθρώπους του!
Για τη δεύτερη μετάβαση και διαμονή μας, για κάμποσες μέρες, στη Μυτιλήνη χρειάστηκαν χρήματα που δεν είχαμε, γι αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον τομέα Πρόνοιας του Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» (σε Αθήνα και Μυτιλήνη), τον Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο και τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Καλαϊτζή και Ιωάννη Πούλιο, την Πρόεδρο της Κοινότητας Βροντούς Δ.Δίου-Ολύμπου Παναγιώτα Τζιάφα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Ηλία Γκρίνια, καθώς επίσης και τους εξής Συλλόγους: Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντούς Πιερίας, Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν.Πιερίας, Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα Πιερίας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΣΠΕΚΟ Βροντούς, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα «Η Περίθαλψις», αλλά και αρκετούς φίλους και γνωστούς. Ευχαριστούμε λοιπόν όλους αυτούς τούς φορείς και συλλόγους καθώς και εκείνους τους συνανθρώπους μας που εν μέσω κρίσης συνεισέφεραν οικονομικά και ηθικά στην υπόθεση αυτή.
Τέλος, ζητούμε τις προσευχές όλων για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας τής κόρης μας.

Δημήτρης και Ολυμπία Γιώτσα
κάτοικοι Αγίου Σπυρίδωνα Ν.Πιερίας

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.