ρανταπλαν
A+ A A-

«Εκτός» πτήσης ταξιδιώτες από και προς Λήμνο!

Διαδώστε το άρθρο:

 

«Έκτος» αεροσκάφους έμεινε μερίδα ταξιδιωτών της Aegean Airlines στις βραδινές πτήσεις της Κυριακής και της Δευτέρας, αφού η εταιρεία αποφάσισε την αλλαγή στην ώρα αναχώρησης από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου και την επιστροφή της.

Αν και υπήρξε ενημέρωση για την αλλαγή της ώρας, αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου δυο ώρες πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους, γεγονός που επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση τους ταξιδιώτες αφού την Κυριακή η πτήση για Αθήνα αντί για τις 23:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στις 20:30 και την Δευτέρα αντί για 22:00, έγινε και πάλι στις 20:30.

Τι οδήγησε την Aegean να αλλάξει την ώρα των πτήσεων έτσι ξαφνικά;

Με βάση τα όσα ανέφεραν στον Fm 100, καλά γνωρίζοντες, το προηγούμενο διάστημα θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί μια πτήση αεροσκάφους της ΥΠΑ προκειμένου να καταγράψει ορισμένα σημεία του αεροδρομίου της Λήμνου, για την ασφαλή προσέγγιση του αεροδιαδρόμου κατά τις νυχτερινές ώρες. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται σχεδόν ανά 6 ή 12 μήνες και παράλληλα ενημερώνονται τα συστήματα των αεροσκαφών που θέλουν να προσεγγίσουν τον αερολιμένα τη νύχτα με ασφάλεια.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα και επειδή το προηγούμενο σχέδιο είχε λήξει, η Aegean να κρίνει ότι για λόγους ασφαλείας η βραδινές πτήσεις από και προς Λήμνο να γίνουν όσο ακόμη υπάρχει το φως της ημέρας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως όσοι επιβάτες έχασαν την πτήση τους από την αλλαγή της ώρας, εξυπηρετήθηκαν από τις επόμενες πτήσεις της εταιρείας.

  • Πηγή: limnosfm100.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.